Muhabbit

Mastercard, Bankalara Kripto Para İşlemleri Konusunda Yardımcı Olacak

Mastercard, kripto paralara yönelik yatırımını arttırıyor.

Her geçen gün hayatımıza daha çok giren kripto paralar, insanların alışveriş hayatına da girmeye başladı. Visa’nın kripto paralar için kredi kartı ve sınır ötesi ödeme adımlarından sonra Mastercard da bu alana adım attı.

Mastercard, 17 Ekim 2022 Pazartesi günü bir açıklama yaparak finansal kurumların müşterilerine kripto para hizmetleri sunmasını sağlayan yeni bir program hazırladığını açıkladı. “Crypto Source” adlı program, kullanıcıların kripto paraları alım, satım ve cüzdanda tutma gibi işlemlerini yapmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu işlemler, ek güvenlik ve uyumluluk için Mastercard’ın tescilli Crypto Secure çözümünü kullanacak.

Mastercard’ın ortaklarından Paxos Trust Company birlikteliğiyle hazırlanan programın 2022 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Paxos, daha önce benzer bir hizmeti 2020 yılında ödeme devi PayPal’ın ilk kripto para hizmeti sunmasında da verdi.

Program kapsamında Paxos, kripto para alım, satım ve bankalar adına saklama hizmeti sunacak. Mastercard ise, kripto para işlemlerini bankaların arayüzlerine entegre etmek için kendi teknolojisini kullanacak.

Mastercard kripto paralara yatırım yapmaya devam ediyor

Mastercard Siber ve İstihbarat Birimi Başkanı Ajay Bhalla, şirketin büyüyen kripto para uzmanlığına ve pazara olan bağlılığına dikkat çekti. Bhalla, Mastercard’ın kripto para yatırımlarına odaklandığını ve 2021 yılında satın aldıkları kripto para istihbarat servisi Cipher Trace’e ve dijital kimlik platformu Ekata’ya vurgu yaptı.

2022 Mastercard Yeni Ödemeler Anketine göre, dünya genelinde katılımcıların %29’u kripto paralara yatırım yapıyor. Ankete katılanların %65’inin ise, mevcut güvenilir finans kurumları tarafından sağlanacak kripto para hizmetlerini tercih ettiği bildirildi.

Bhalla konu hakkında şunları söyledi:

“Bugün, kullanıcıları güvenli bir şekilde kripto para ekosistemine getirmeye yardımcı olacak hizmetlere bağlı bir yaklaşımı duyuruyoruz.”

Paxos’un Strateji Başkanı Walter Hessert, Mastercard’ın küresel finansal kurumlar ağının büyüklüğüne vurgu yaparak, yeni program sayesinde bankalara güvenilir kripto varlıkları sunulmasının en güvenli yolunu sağlayacağını savundu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version