Muhabbit

Mastercard CEO’su Michael Miebach: “Kripto Paraların Kabullenilmesi Biraz Zaman Alacak”

Miebach, kripto para ekosisteminin geleceği hakkındaki iyimser yaklaşımına dair bazı açıklamalarda bulundu.

mastercard

mastercard

Amerikan ödeme devi Mastercard’ın CEO’su Michael Miebach, kripto para ekosisteminin geleceği hakkındaki iyimser yaklaşımına dair bazı açıklamalarda bulundu.

Yahoo Finance ile kısa süre önce çevrim içi olarak yapılan bir röportajda konuşan Miebach, kripto para ekosistemi içinde değeri artan varlıkların potansiyeline inandığını belirtiyor. Ancak bu ekosistemin finans sektöründe ana akım haline gelmesi için çözülmesi gereken bazı problemlerin olduğunu da sözlerine ekliyor. Röportaj sırasında kendisine sorulan, “kripto paraların ödemelerde kullanılabileceği bir noktaya gelip gelemeyeceğine inanıyor musunuz?” sorusuna, Miebach şu yanıtı verdi:

“Tamamen mümkün, ancak kripto paraların ana akım haline gelmesi için uzun bir yolu olduğunu düşünüyorum.”

Miebach, belirtilen sorunların başında güvenlik problemi olduğunu belirtiyor. Ayrıca, herkese, kripto para satın alma konusunda kolaylık sağlanması ve NFT’lerin günlük yaşamda daha kullanılabilir hale getirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bu işlemlerin yapılabilmesi için oluşturulan protokollerin uyumluluk ve güvenlik yönlerinin de sektörün aslında bir an önce kapatması gereken zayıf bir bölümü olduğunu dile getiriyor.  

“Bence mevzuata uygunluk, ölçeklenebilir teknoloji ve bunun öngörülebilir bir kullanıcı deneyimi ile bağlantılı olmalı. Bunun yanında bir NFT satın almak şimdiki gibi hantal bir deneyim oluşturmamalı.”

Kripto para endüstrisinin şu anda çok fazla ters rüzgara sahip olduğunu belirten Miebach, yine de kripto paraların uzun vadede finansal ekosistemin baskın bir yönü haline gelme olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor.

Mastercard Kripto Para Alanındaki Adımlarını Büyütüyor

Bilindiği üzere Mastercard, kripto para ürünlerinin dünyanın her yerindeki kullanıcılara ulaşmasında önemli bir rol oynuyor. Hatta birçok kripto borsası ve hizmet sağlayıcı ile ortaklık kuran şirket, kullanıcıların kripto para işlemlerini daha kolay yapabilmesi için ödeme kartı hizmeti sunuyor.

Bu kapsamda kısa süre önce Mastercard, finansal kurumların müşterilerine kripto para hizmetleri sunmasını sağlayan yeni bir program hazırladığını açıkladı. “Crypto Source” adlı program, kullanıcıların kripto paraları alım, satım ve cüzdanda tutma gibi işlemlerini yapmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu işlemler, ek güvenlik ve uyumluluk için Mastercard’ın tescilli Crypto Secure çözümünü kullanacak.

Son olarak Mastercard, Endonezya’daki kripto para benimsenmesini artırabilmek için kripto para şirketi Fasset ile iş birliği yaptı.

Bu iş birliği ile Endonezya’da finansal katılımın genişletilmesi amaçlanıyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version