Muhabbit

Mastercard CipherTrace’i Satın Aldı!

CipherTrace’i bünyesine katan Mastercard, kripto para ekosistemine daha fazla yönelecek gibi görünüyor.

mastercard

mastercard

Mastercard önemli bir alım gerçekleştirdi. CipherTrace’i bünyesine katan Mastercard, kripto para ekosistemine daha fazla yönelecek gibi görünüyor.

Halihazırda 900’den fazla kripto para birimi için detaylı takip ve veri hizmeti sağlayabilen CipherTrace, MasterCard tarafından satın alınıyor.

Yeni satın alım ile birlikte Mastercard, kripto paralar ve bu para birimlerinin transferleri ile ilgili daha sağlıklı bilgi akışına sahip olabilecek. Siber güvenlik noktasında önemli bir adım olarak tanımlanan yani satın alım, aslında şeffaf ve halka açık olan blockchain ağlarının cüzdan adreslerinin sahiplerinin bilinmemesi sebebiyle oluşan göreceli gizliliğine ışık tutmuş olacak.

CipherTrace tarafından oluşturulan algoritmalar ve takip sistemleri ile birlikte kişilerin ve transferlerin belirlenmesi, aynı zamanda da düzenleyici kuruluşlarla daha sağlıklı bir ilişki kurulması hedefleniyor.

CipherTrace tarafından ortaya konan çözümler ve mekanizmalar kripto paralar aracılığı ile yapılabilecek olan dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçmekle birlikte güvenliği de üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Mastercard’ın CipherTrace’i satın alım stratejisinin ardında, kullanıcılarına daha sağlıklı çözümler sunmak ve dijital değer olarak tabir edilen varlıkların transferlerini sağlamak yatıyor.

Farklı Şirketler İle Çalışıyor

Halihazırda Uphold, Gemini ve BitPay gibi şirketlerle iş birliği içinde olan Mastercard, kripto paralar aracılığı ile Mastercard altyapısıyla ödeme hizmetleri sunuyor. Uphold ve Gemini’nin debit kartları altyapı olarak Mastercard’ı kullanırken, kullanıcıların hesaplarında bulunan kripto paraları harcamalarına imkan tanıyor.

Konu ile ilgili olarak CipherTrace’in CEO’su Dave Jevans’ın açıklamaları şu şekilde:

Bu satın alım,  kripto paraları ve dijital değerleri yeni bir döneme sokacak ve sunduğumuz imkanları 20.000’den fazla bankaya, kripto para şirketine ve hükümete ulaştıracak.

Mastercard tarafından yapılan bu satın alımı siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version