Muhabbit

Mastercard, Finansal Katılımı Sağlamak Amacıyla Bir Kripto Para Şirketiyle Anlaştı!

Mastercard’ın Endonezya kolu Müdürü Navin Jain yaptığı açıklamada, Fasset’in ülke içindeki finansal katılımı ilerletme çabalarını destekleyeceklerini söyledi.

Finansal hizmetler şirketi Mastercard, Endonezya’daki kripto para benimsenmesini artırabilmek için kripto para şirketi Fasset ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği ile Endonezya’da finansal katılımın genişletilmesi amaçlanıyor.

Mastercard’ın Endonezya kolu Müdürü Navin Jain yaptığı açıklamada, Fasset’in ülke içindeki finansal katılımı ilerletme çabalarını destekleyeceklerini söyledi. Navin Jain’e göre bu iş birliği, Endonezyalıların dijital teknolojilere daha fazla erişmesine olanak tanıyacak.

Bir diğer açıklama Fasset’te yönetici olan Hendra Suryakusuma’dan geldi. Suryakusuma, Endonezya’da banka hesabı olmayan 92 milyonluk bir nüfusun olduğunu söyledi. Hendra Suryakusuma, dijital finansal hizmetlere daha iyi erişim sağlamak için bu alandaki boşluğun, Fasset ve Mastercard tarafından kapatılacağını belirtti. Hendra Suryakusuma ayrıca şu ifadeleri kullandı:

”İş birliğimiz, dijital finansın önündeki engelleri azaltmayı ve ortaya çıkan finansal hizmetlerin kullanımından yararlanmak için daha büyük fırsatlar yaratmayı amaçlıyor”

Bu açıklamalara ek olarak; Hendra Suryakusuma, Endonezya gibi ülkelerde kripto para benimsenmesinin ekosistem üzerinde önemli bir etkisi olacağına inandığını söyledi. Özellikle de diğer ülkeler için ekonomik büyümenin hızını değiştirmelerinde bir referans görevi göreceğini vurguladı.

“Sektör üzerindeki etkileri, kripto varlıklarının kullanım durumlarının ve uygulama alanlarının daha fazla meşrulaştırılmasıdır.”

Mastercard, NFT Alanında da İlerleme Kaydediyor!

Mastercard, Haziran 2022’de kripto para alanında birçok adım attı. NFT pazarları için ağını genişletti ve kart sahiplerinin NFT’leri doğrudan kartlarıyla satın almalarını sağlamak için NFT pazarlarıyla iş birliği kurdu. Bu sayede NFT satın alma işlemlerinden önce kripto para satın alma ihtiyacını da ortadan kaldırmış oldu.

İlginizi çekebilir: Mastercard, NFT Danışmanlık Hizmeti Sunmaya Başlayacak!

Mastercard CEO’su Michael Miebach, Mayıs 2022’de ise merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) üzerine bir panel sırasında sınır ötesi işlem platformu SWIFT’in 5 yıl içinde varlığının sona erebileceğine dair cesur bir tahminde bulundu. Fakat panelden sonra Mastercard’dan başka bir sözcü, bu söylemin SWIFT’in alanda çalışmalarının gelişeceğine dair bir önceki açıklamalarının devamı olduğunu söyledi.

Daha Fazla NFT Haberleri için: NFT Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version