Muhabbit

Matic Network, Chainlink Entegrasyonunu Başlattı!

Matic Network ve Chainlink güçlerini birleştiriyor!

Matic Network

Chainlink’in fiyat akış sistemi artık önerilen bir Oracle çözümü olarak Matic Network ağında mevcut durumda!

Matic Network geliştiricileri, Matic üzerinde işleyen akıllı sözleşmeler ve gerçek dünya verilerine erişimi kolaylaştırmak için artık Chainlink’in merkezi olmayan Oracle ağından yararlanabilecek.

Matic Network’ün paylaştığı bir blog yazısına göre, artık Matic kullanıcıları Chainlink’in Oracle sistemine erişebilecek. An itibarıyla Matic Network üzerinde desteklenen sistem şu pariteleri bulunduruyor:

Matic / USD, USDC / USD, ETH / USD, USDT/ USD ve DAI / USD.

Yani artık kullanıcılar bu pariteler ile bilgi almak istediğinde önerilen bir şekilde Chainlink’in sunduğu Oracle çözümünü kullanabilecek.

Blog yazısında ayrıca, Chainlink fiyat akış sistemine ek olarak, Chainlink’in VRF (Doğrulanabilir Rastlantısal Fonksiyon) isimli sistemi de Matic Network üzerinde desteklenecek. Chainlink VRF, yeni bir ölçeklenebilir oyun ve uygulama dalgasını desteklemek amacı ile Matic Network’e geliyor.

Chainlink, Matic geliştiricilerine yüksek kaliteli veriler, merkezi olmayan Oracle altyapısı, Sybil ile destekli Oracle nodeları ve şeffaf süreçlere erişim sağlayabildiği için Matic Network’ün tercihi oldu. Bu sayede kullanıcılar ve geliştiriciler Oracle ağlarının ve bireysel nodelarının nasıl çalıştığı hakkında daha çok fikire sahip olacak.

Bu konuda pazar lideri olan Chainlink, AAVE ve Synthetix dahil olmak üzere DeFi projeleri için 4 milyar $ değerinde bir koruma sağladığını göstermiş durumda. Matic Network’ün açıklamalarına göre, kendilerinin Chainlink’in fiyat akış servislerine olan güvenleri tam ve onlar için en uygun çözüm bu. Görünüşe göre bu hamle ile Matic, hem pazar giriş çizelgelerini hızlandıracak hem de Oracle çözümleri oluşturmaya çalışmanın zorluklarından kaçınmış olacak.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Eğer Matic üzerinde DeFi geliştiricisi iseniz ve Chainlink fiyat akış sistemini kullanmak istiyorsanız, gerekli belgelere buradan erişebilirisiniz.

Daha fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version