Muhabbit

MATIC ve LINK Mayıs Ayında En Çok Geliştirilen Projeler!

Proje üzerinde çalışan geliştiricilerin aktivite oranı ve geliştirilen farklı çözümler, projenin başarısı için önemli bir indikatör olarak öne çıkmakta.

Teksas

Teksas anket

Santiment verilerine göre Mayıs ayının en çok geliştirlen Ethereum tokenleri arasında Matic (MATIC) ve Chainlink (LINK) de bulunuyor.

Proje üzerinde çalışan geliştiricilerin aktivite oranı ve geliştirilen farklı çözümler projenin başarısı için önemli bir indikatör olarak öne çıkmakta.

İşte O Projeler

Mayıs ayının en aktif projesi ise Gnosis (GNO). Gnosis Ethereum üzerinde geliştirilen bir “tahmin marketi” olarak tanımlanabilir. Mayıs ayında yayınlanan Gnosis Safe Multisig masaüstü uygulaması sayesinde kullanıcılar işlemlerini websitesi yerine uygulama üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Ethereum üzerinde geliştirilmeye başlanan en eski projelerden olan Gnosis tokeni an itibariyle 23.64 $ seviyelerinden işlem görmekte.

İkinci sırada yine oldukça eski projelerden Status (SNT) bulunmakta. Ethereum üzerinde çalışan gizlilik özellikleri ile öne çıkan bir sohbet uygulaması olan Status, kullanıcıların sahbet uygulaması üzerinden birbirlerine mesaj atar gibi ETH göndermesine izin veriyor. Ek olarak web3 uygulamalarına da Status üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Status an itibariyle 0.027 $ seviyelerinden işlem görmekte.

Üçüncü sırada altcoin yatırımcılarının gözdelerinden Chainlink (LINK) bulunuyor.

Geçtiğimiz ay Chainlink VRF’in duyurusunu yapan Chainlink, yeni çözümü ile birlikte rastgele fonksiyonları, doğrulanabilir rastgele araçlarla üretebilir hale gelmiş durumda.

VRF projesi blockchain üzerinde oluşturulan oyun, güvenlik ve ikinci katman protokollerine odaklanan akıllı sözleşmelerin geliştirilmesine ve hızlandırılmasına yardımcı olmakta.

LINK’in ardından ise Ethereum üzerinde gizlilik özelliği ile öne çıkan Keep Network (KEEP) karşımıza çıkıyor.

Yine benzer şekilde yüksek geliştirme oranlarına sahip olan proje, 15 Mayıs’ta Ethereum üzerinde tBTC’yi aktive etmişti.

Halka açık blockchain ağı üzerinde gizli data oluşturabilme özelliği ile dikkat çeken proje çalışmalarına hızla devam ediyor. Keep Network an itibariyle 0.45 $ seviyelerinden işlem görmekte.

7’inci sırada ise Matic (MATIC) bulunmakta. Birkaç gün önce kendi mainnetini yayınlayan proje altcoin yatırımcılarının ve traderların sevdiği bir proje olarak öne çıkıyor.

Mainnete geçiş yapan proje staking işlemlerinin de yakın zaman içerisinde başlatılacağını duyurmuş durumda. Mainnete geçiş ile ağ üzerinde geliştirilen aktif proje sayısının 50’nin üzerine çıktığını duyuran Matic, son dönemde ise 6 yeni projenin hayata geçtiğini açıklamış durumda.

Matic’in ardından ise MakerDao (MKR) gelmekte. Geçtiğimiz dönemde Ethereum fiyatının düşmesi ile bağlantılı olarak önemli sıkıntılar yaşayan MakerDao, yaptığı açık artırma ile gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde Coinbase’de listelenmeye başlayan Maker, kripto para teminatı ile stablecoin üreten ve topluluk tarafından yönetilen bir merkezsiz yönetişim sistemi.

Mayıs ayı içerisinde teminat olarak WBTC kabul etmeye başladığını duyuran Maker, stablecoin SAI’yi de sonlandırıp yolda Dai (DAI) ile devam edeceğini duyurmuştu.

Son Yazılar

Exit mobile version