Muhabbit

McGlone: BTC, Altından Dolayı 10 Bin Dolar Bandında Kalabilir!

Bitcoin’i zorlu bir dönem bekliyor olabilir.

mcglone

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, 4 Eylül’de attığı bir tweet’te, piyasaların “doygunluk noktasına” ulaştığında, altının ilgi odağı olabileceğini söyledi.

McGlone, corona virüsün sebep olduğu ekonomik sorunlara rağmen, borsalardaki büyük kazanımların yakında var olmayacağı konusunda uyarı yaptı.

İtibari Para Piyasaları Yakında Sorunlar Yaşayabilir

Stratejist: “Bir boğa piyasası sürtüşmesinde, #Nasdaq yerine #altın lehinde daha fazla potansiyel dayanıklılık görmekteyiz.” diye yazdı.

Parasal ve mali teşviklerin muamma durumu, Parasal Genişleme’nin artan keskinliği ve bütçe açıklarının temelini koruduğu bir dönüm noktasına yaklaştırıyor olabilir.

McGlone, son altı aydaki başlıca piyasa fenomenlerine atıfta bulundu ve şunları söyledi, “Hisse senetleri yükselmeye devam ediyor, hatta yeni zirvelere ulaşırken, merkez bankasının ekonomiye müdehaleleri daha önce görülmemiş seviyelere ulaşıyor.”

Daha önce analistler, Mart ayından bu yana yapılan manipülasyon nedeni ile hisse senedi piyasalarının değerinin artık önemli olmadığını düşünüyordu.

Altın ve Bitcoin (BTC), Temmuz ayından bu yana itibari para belirsizliğinden bir kazanç sağladı.

Bitcoin ve Altın Dolar Baskısına Çelişkili Hareket Ediyor

Bir başka ilginç karşı görüş ise, son zamanlarda iki yılın en düşük seviyelerini gören ABD doları para endeksinden geliyor. Altın sever Peter Schiff için, ABD doları değerindeki bu zayıflığın bir sonucu olarak, jeopolitik değişimler ile birlikte altın madeninin durumu da olumlu seyretmekte.

Çin’in dolar’a karşı olan bağlılık durumunu alaltma planı hakkında tartışan Schiff, daha önce olduğu gibi bu durumun ABD vatandaşlarına zarar vereceğini söyledi.

Schiff, konu hakkında şunları söyledi:

Aslında bana göre, Çin’in dolara olan bağlılığı çok daha fazla azalacak. Diğer uluslarında aynı şekilde davranması çok muhtemel. Bu, Fed’in çok daha büyük bir matbaaya ihtiyaç duyacağı ve Amerikalıların bunu gerçekten ödemeye hazırlıklı olması gerektiği anlamına geliyor!

Bitcoin ve Altının 6 Aylık Korelasyon Grafiği. Kaynak: Skew

Schiff, bu haftaki geri çekilme sırasında altının, Bitcoin’e karşı kazandığını ve bunun keskin kayıplara sebep olduğunu sözlerine ekledi.

Son Yazılar

Exit mobile version