Muhabbit

Medvedev, Batı’nın Yaptırımlarına Yanıt Olarak Rusya’daki Yabancı Şirketlerin Varlıklarına El Koyulabileceğini Düşünüyor!

Rusya, ülkesinde olan yabancı uyruklu kişilerin veya şirketlerin mal varlığına el koyabilir.

Rusya Avrupa Birliği

Rusya Avrupa Birliği

Eski Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Rusya’daki yetkililerin ülkede bulunan yabancı uyrukluların ve şirketlerin fonlarına el koyma düşüncesini paylaştı.

Avrupa Birliği Komisyonu, Rusya’nın Ukrayna açtığı savaştan sonra Rusya’ya bazı yaptırımlar uygulamak istiyor.

Rusya’yı SWIFT sisteminden çıkarmak isteyen AB Birliği, Rusya dışında bulunan Rus şirketlerinin, mallarını kamulaştırmak veya fonlarına el koymak istiyor.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, sosyal medya üzerinden yakın tarihli bir açıklamada şulardan bahsetti:

Avrupa Birliği Komisyonu’nun bize uygulamak istediği yaptırımlara cevap olarak Rusya’da bulunan yabancı şirketlere aynısı uygulayabiliriz.

Başkan Putin, Ukrayna’da askeri operasyonlar başlatmasından sonra ABD ve Avrupalı ​​müttefikler, Rus bankalarına çok çeşitli yaptırımlar getirdiler. Dmitry Medvedev, AB Komisyonu’nun yaptığı yaptırımlara karşı Rusya’da yaşayan yabancı vatandaşların ve Rusya’da bulunan yabancı şirketlerin fonlarına el konulabileceğini söyledi.

Rusya Ukrayna

Rusya Kripto Paralara El Koyabilir

Medvedev, farklı varlık türlerini belirtmese de parlamentonun alt meclisi Duma, geçtiğimiz günlerde Rus devletinin mülk ve mahkemeler aracılığıyla geleneksel finansal varlıkların yanı sıra dijital para birimlerine el koymasına izin veren bir yasayı kabul etti.

Rusya’daki düzenleyici gruplar kripto para alanındaki tüm işlemleri kapsamlı bir şekilde düzenlemek için aktif olarak çalışıyor.

Basında çıkan haberlere göre; Rusya’da yaşayan zenginler, batı yaptırımlarından kaçınmak için kripto para birimlerini kullanabilir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version