Muhabbit

Meksika Hükûmeti, CBDC’ye Yeşil Işık Yaktı!

Meksika Merkez Bankası’nın 2024 yılına kadar kendi dijital para birimini dolaşıma sokmayı planladığı bildirildi.

Meksika Bitcoin Muhabbit

Meksika Bitcoin Muhabbit

Meksika Devlet Başkanlığı tarafından yakın zaman önce Twitter üzerinden yapılan bir paylaşımda, Meksika Merkez Bankası’nın 2024 yılına kadar kendi dijital para birimini (CBDC) dolaşıma sokmayı planladığı bildirildi.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Meksika Merkez Bankası Banxico, yeni gelişen teknolojileri ve yeni nesil ödeme altyapısını göz önünde bulundurarak, 2024 yılına kadar kendi dijital para birimini dolaşıma sokabilir.

Paylaşılan bu duyuru her ne kadar kripto paralardan bahsetmese de merkez bankasının dijital para birimi tanımıyla CBDC’ye atıf yaptığı anlaşılıyor. Buna benzer bir başka açıklama Meksika iş haberleri yayım organı EL CEO’da 27 Aralık tarihinde yapılmıştı. İlgili haberde Meksika Merkez Bankası’ndan Jonathan Heath, dijital para birimleri için 2024 yılında gerçekleşmesi planlanan gelişmeler olarak bahsetmişti.  

Kripto Para Alanında Belirsizlik Devam Ediyor

Bilindiği üzere Meksikalı finans yetkilileri, kripto para birimleri konusunda temkinli bir yaklaşım sergiliyor. Hatta ülkede faaliyet gösteren finansal kurumların kripto para tabanlı ürünler sunmasına şu an için izin verilmiyor.

Yine geçtiğimiz haziran ayında milyarder Ricardo Salinas Pliego’nun kendi bankasının Bitcoin’i kabul etmeye çalıştığını açıklamasından sonra Meksika Merkez Bankası tarafından da bir açıklama gelmişti. Merkez bankası o dönem her ne kadar kullanım oranı artsa da kripto para birimlerinin yasal bir para birimi olmadığı belirtmişti. Ayrıca Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador; ekim ayında yaptığı açıklamada, Bitcoin’in El Salvador da resmi para birimi olduğu gibi kendi ülkelerinde de resmi para olmasının düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Bunun yanında, ülkede devam eden belirsizliklere rağmen Meksika borsası BMV (Bolsa Mexicana de Valores) CEO’su 5 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, finansal yetkililerle vadeli işlemler gibi kripto para tabanlı finansal enstrümanları listeleme olasılığı hakkında konuştuğunu söyledi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version