Muhabbit

Meksikalı Milyarder Ricardo Salinas: Portföyümün Yüzde 60’ı Bitcoin’den Oluşuyor!

Meksika’nın en zengin üçüncü insanı, Bitcoin’e yatırım yaparak yıllar içinde servetini artırdığını söylüyor.

Meksika Bitcoin Genel

Meksika Bitcoin Genel

Meksikalı milyarder Ricardo Salinas, 7 Nisan 2022 Perşembe günü yatırım portföyünün %60’ının Bitcoin’den oluştuğunu söyledi.

Salinas, 12,8 milyar dolarlık net değeriyle Meksika’nın en zengin üçüncü ve dünyanın en zengin 154’üncü insanı olarak öne çıkıyor. Miami Bitcoin 2022 konferansında konuşan Salinas, herhangi bir tahvil sahibi olmadığını, bunun yerine çoğunlukla Bitcoin’e yatırım yapmayı tercih ettiğini söyledi.

Salinas Twitter

Ricardo Salinas, 2020 yılında porföyünün %10’unun Bitcoin’den oluştuğunu söylemişti. Bitcoin satın almaya devam eden Ricardo Salinas’ın şimdiki portföyüne baktığımızda, yarısından fazlasının Bitcoin’den oluştuğunu söyleyebiliriz. Salinas, Miami Bitcoin 2022 konferansında şunları söyledi:

Tahvil satın almayı tercih etmiyorum. Bugün likit bir portföyüm var. Portföyümün %60’ı Bitcoin ve Bitcoin odaklı hisse senetlerinden oluşuyor. Portföyün geriye kalanı ise petrol, gaz ve altın gibi sabit varlık hisselerinden oluşuyor.

Meksika merkezli elektronik cihaz devi olan Grupo Elektra’nın Başkanı Salinas’ın, uzun zamandır bir Bitcoin hayranı olduğunu söyleyebiliriz. Ekim 2020’de ekonomist Saifedean Ammous’un Bitcoin Standardı adlı kitabın da bulunduğu kitap öneri listesini Twitter üzerinden paylaşmıştı.

Salinas, portföyünde Bitcoin bulundurduğunu açıkladı ve Twitter biyografisine Bitcoin yazdı. Meksika motosiklet pazarının yarısından fazlasını kontrol eden Salinas, Twitter üzerinden Bitcoin hakkındaki düşüncelerini sık sık dile getiriyor.

Miami’de Bitcoin konusunda heyecanlı olan tek Meksikalı Salinas değil. Nuevo León Eyaletini temsil eden, Bitcoin yanlısı bir politikacı olan Senatör Indira Kempis, Bitcoin’i yasal para birimi yapmak için meclise teklif götüreceğini söyledi.

Meksika’da Kripto Para Benimsenmesi Artıyor!

Kripto para birimleri son zamanlarda Meksika’da daha çok ilgi görmeye başladı. Kripto para borsası Coinbase, Meksika pesosu ile kripto para satın alma işlemlerini aktif hale getirdi.

Yaklaşık 1 at önce Meksikalı Senatör Indira Kempis, kendi ülkesinin de El Salvador gibi Bitcoin’i yasal para birimi haline getirmesi gerektiğini söyledi.

Ricardo Salinas Pliego, halkın Bitcoin satın alması gerektiğini söyledi. Milyarder, dolar ve euro gibi paraları “kağıt yalanlardan yapılmış sahte para” olarak nitelendirdi.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version