Muhabbit

Melania Trump Bitcoin’in Doğum Gününü Kutladı!

Kripto para ekosistemine olası bir müttefik daha eklendi. Melania Trump Bitcoin’in yaş günü için Twitter’dan paylaşımda bulundu.

melania trump

Bitcoin yıldönümü

Eski Amerika Birleşik Devletleri First Lady’si Melania Trump, Twitter üzerinden Bitcoin’in Genesis bloğunun 13. yıl dönümünü kutladı. Bu paylaşım ise blockchain ekosisteminde heyecan yarattı.

Trump ayrıca paylaşımına ilk bloğun görselini ve MelaniaNFT ile SatoshiNakamoto hashtag’lerini de ekledi.

Genesis’in Hikayesi

Block zero” (Sıfırıncı Blok) Bitcoin’in yaratıcısı Satoshki Nakamoto tarafından 3 Ocak 2009 tarihinde oluşturuldu. Yıl dönümü ise tüm dünyada kutlandı. Kutlamalara birçok ünlü isim de katıldı. Önemli isimlerden biri de Twitter eski CEO’su Jack Dorsey oldu.

Jack Dorsey hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Melania Trump attığı tweet’te ayrıca Bitcoin’in market değerine de değindi ve 1 trilyon doları bulduğunu söyledi. Bu bilgi doğru olmasına rağmen Bitcoin’in güncel market değeri ise bugün 872 milyar dolar civarında.

Bitcoin ve kripto para ekosisteminden umutlarını kesen ve yatırımlarını çekenler Melania Trump’tan gelen bu paylaşım sonrası pişmanlık yaşamış olabilirler mi bilinmez. Melania Trump ayrıca geçen ay, Marc-Antoine Coulon ile işbirliğini duyurarak “Melania’s Vision” (Melania’nın Vizyonu) isimli projesinin haberini ve NFT dünyasına gireceğinin mesajını vermişti.

Eski First Lady’nin Bitcoin’in doğum gününü kutlarken MelaniaNFT hashtag’ini paylaşmış olması ise gözlerden kaçmadı. Akıllarda ise şu soru işareti oluştu: Bitcoin’in doğum gününü gönülden mi kutluyor, yoksa NFT’sinin reklamını mı yapıyor?!

Donald Trump Bitcoin’in “Scam” Olduğunu Düşünüyor

Melania Trump’ın başlayan Bitcoin sevdası ve NFT hamlesi yüzünden, gözler Donald Trump‘a da çevrilmiş oldu. Eski First Lady’nin takipçileri Twitter’dan eşini de ikna etmesi için Melania Trump’a baskı yapıyor. Bilindiği gibi Doland Trump Bitcoin karşıtı söylemleri ile meşhur.

Haziran 2021’de Fox News ile yaptığı röportajda eski ABD Başkanı Trump, Bitcoin’i “scam” olarak nitelendirmişti. Aynı zamanda Bitcoin için sert önlemler alınması ve regülasyonlar yapılmasını istemişti. Bu ve bunun gibi birçok açıklamasında Donald Trump Bitcoin karşıtlığına devam etti.

Donald Trump’ın seçimlerdeki rakibi Hillary Clinton da benzer bir yaklaşımda bulunarak Bitcoin ve kripto paraların Amerikan dolarının gücünü ve global ölçekteki rolünü tehlikeye atabileceğini söylemişti.

ABD siyasi figürlerinin olumsuz yaklaşımlarının aksine Melania Trump’tan gelen bu paylaşım, ortalığı kızıştıracağa benziyor. Belki de eşine inat olsun diye yapıyordur, kim bilir? Eski First Lady’den gelecek yeni haberleri merakla bekliyoruz.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version