Muhabbit

Melanion Capital Bitcoin ETF’si Başlatacak!

Melanion Capital, yüksek oranda BTC ile korelasyon gösteren bir endeks ile ETF çıkartacak!

Melanion

Melanion Capital ETF başlatacak!

Fransız yatırım firması Melanion Capital, Bitcoin’e eş değer ETF çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin en büyük amacı, büyük firmaların kripto para birimine yatırım yapmalarını kolaylaştırmak olarak görünüyor.

Melanion BTC Equities Universe UCITS ETF isimli yeni ürün, Euronext Paris borsasında %0.75 oranındaki yönetim ücreti ile listelenecek.

ETF, Bitcoin fiyatı ile yüksek oranda ilişkili 30 hisse senedini gösteren Melanion Bitcoin Exposure endeksi ile doğru orantılı olacak.

Özellikle bu endeks, kripto varlık yönetimi, kripto para bankacılığı, kripto para madenciliği, blockchain teknolojisi ve kripto para yatırımı olan şirketleri kapsıyor.

Melanion Capital: ETF, Bitcoin’in Fiyatı ile Doğru Orantılı!

Firmaya göre bu yeni ETF, Bitcoin’in fiyatı ile %90 oranında korelasyon gösteriyor. Melanion Capital’ın ETF başkanı Cyril Sabbagh;

“Yatırımcıların Bitcoin hakkındaki en büyük endişeleri, hacklenme, hırsızlık, para kaybı, depolama sorunları, güvenlik ve suç ile ilişkilendirilmesi. Bitcoin’in fiyat hareketi ile korelasyon gösteren hisse senetlerine yatırım yaparak, yatırımcılar çeşitli varlıklara erişim sağlayabilecek.” dedi.

Birçok yatırım firması, bu tür teklifler sunmaya başladı bile. Mayıs ayında VanEck, Avrupa’nın kripto para ve blockchain şirketlerini kapsayan bir ETF’yi VanEck Vectors Digital Asset Equity UCITS ETF isimli ürününü tanıtmıştı.

Bununla beraber an itibarıyla Avrupa pazarında iki blockchain ETF’si bulunmakta. Bunlardan en büyüğü ise 983 milyar $ AUM (Yönetim Altındaki Varlıklar) ile Invesco Elwood Global Blockchain UCITS ETF’dir. Diğer ETF olan First Trust Indxx Innovative Transaction & Process UCITS ETF ise yönetimi altında 117 milyon $’ı barındırıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version