Muhabbit

Merkez Bankaları Bitcoin İçin Toplanıyor!

İngiltere Merkez Bankası (BoE), elektronik paranın olası tehlikelerini incelemek ve nasıl bir bitcoin-tipi dijital para biriminin benimsenebileceğini araştırmak üzere bir merkez bankaları kripto para araştırma grubu kuruyor.

Banka yetkilileri, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (central bank digital currency, (CBDC)) hakkındaki araştırmaları ve deneyimleri konuşmak için Japonya Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası (ECB), Sveriges Riksbank, Kanada Merkez Bankası, İsviçre Ulusal Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) ile bir araya gelecek.

Gruba, İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe ile Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Merkezi Başkanı Benoit Coeure’nin önderlik edeceği duyuruldu.

Toplantı, bu yıl markete sürülecek olan Facebook’un kripto para birimi Libra gibi özel sektör kripto borsaların ortaya çıkmasıyla kararlaştırıldı.

Facebook’un Libra coini ve dijital cüzdan planları dünya çapında düzenleyici kurumların ve merkez bankalarının dikkatini çekti.

Bir merkez bankasının ödeme sistemlerini ve yurt dışı alım-satım işlemlerinin iyileştirilmesi için dijital para birimini benimsemesi fikri son zamanlarda merkez bankaları başta olmak üzere tüm dünyada tartışılan bir konu olmaktadır.

Bu konuda Çin Merkez Bankası kendi dijital parasını tasarlayıp olumlu bir davranış şekli ortaya koymuştur. Lakin dünyada Hindistan’da süregelen Merkez Bankası- Kripto Para Borsası davası gibi tartışmanın hâlâ sıcak olduğu noktalar da mevcut.

Son Yazılar

Exit mobile version