Muhabbit

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugünkü (20 Ocak 2022) toplantısında faiz kararını açıkladı.

türkiye düzenlemeler

türkiye kripro para düzenlemeleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugünkü (20 Ocak 2022) toplantısında faiz kararını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün (20 Ocak 2022) yapılan toplantıda Türkiye ekonomisi için önemli bir karar verildi. Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu (PPK) faiz oranı hakkında verdikleri kararı açıkladı. Yapılan açıklama metnine göre, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizini şu anki oranı olan %14’te kalmasına karar verdi.

Amaç Fiyat İstikrarını Sağlamak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın internet sitesinde yayımlanan Para Politikası Kurulu (PPK) karar metninde faiz oranının sabit kalmasındaki amacın fiyat istikrarını sağlamak olduğu yer alıyor. Enflasyonda kalıcı düşüşü hedefleyen Para Politikası Kurulu (PPK), kararın ardındaki nedenleri şu şekilde açıkladı:

“TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir. Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin ve döviz rezervlerindeki artış eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır.”

İlk Toplantıda İndirilmişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2022 yılında yapılan ilk toplantıda faiz indirimine karar vermişti. Gerçekleşen son 4 toplantıda ise 500 baz puan faiz indirilmiş ve politika faizi %19’dan %14’e kadar çekilmişti. 

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version