Muhabbit

Merkezi Borsaların Trafiği Yüzde 14 Azaldı!

Mayıs ayında 114 milyon rakamlarına ulaşılırken bu rakam, Haziran ayında 98 milyon seviyelerine kadar düşmüş durumda.

web trafiği

Gelen verilere göre merkezi kripto para borsalarının trafiği Haziran ayında önemli düşüş göstermiş durumda. Yeni seviye ise geçtiğimiz 5 ayın en düşüş seviyesi olarak öne çıkmakta.

Mayıs ayında 114 milyon rakamlarına ulaşılırken bu rakam, Haziran ayında 98 milyon seviyelerine kadar düşmüş durumda.

Borsalardaki trafik ise neredeyse 3 borsa tarafından domine edilmekte. 98 milyonluk trafiğin 23.4 milyonu direkt olarak Binance’e gitmekte. Binance’in ardından en çok ziyaret edilen borsalar olarak Coinbase ve BitMEX gelmekte. Haziran rakamlarına bakıldığında Coinbase 19 milyon rakamına ulaşırken BitMEX ise 7 milyon ziyaretçi ile 3’üncü sırada bulunmakta.

BitMEX yaşadığı sorunlar ile birlikte iyi bir 2020 yılı geçirmese de halen web trafiği anlamında üçüncü sırada bulunmakta.

Bildiğiniz üzere Mart ayında yaşanan düşüşte BitMEX devre dışı kalmış ve eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Devam eden aylarda da benzer sorunların yaşanması üzerine BitMEX trafiğini önemli bir kısmını kaybetmişti.

Üç borsa ise kripto para borsalarında oluşan toplam trafiğin neredeyse yarısına sahip.

Borsalara Göre Dağılım

Borsalar arasında Korbit, BTSE ve OKcoin borsalar arasında Haziran ayında en düşük trafiğe sahip olan borsalara olarak listede kendilerine yer buluyor.

Mayıs ayı rakamları ile karşılaştırıldığında Bitfinex, BitMEX ve Bittrex yaşadığı yüzde 20’lik kayıplar ile dikkat çekmekte.

Haziran ayı ile birlikte özellikle DeFi furyasının da etkili olduğunu düşünebileceğimiz web trafiği rakamları, bu ürünlerin popüleritesinin artması sebebiyle web trafiklerinin bir kısmını kaybetmiş olabilir. Bildiğiniz üzere başta Compound olmak üzere birçok DeFi platformu Haziran ayı içinde büyük yükselişler göstermiş, kullanıcıların ve yatırımcıların da ilgisi bu platformlara doğru kaymıştı.

Tabi net bir şey söylemek için DeFi platformlarının da aylık web trafik performanslarını incelemek gerekmekte.

Haziran ayının fiyat anlamında çok hareketli geçmemesi da hacimlerin düşmesine dolayısıyla borsaların web trafiklerinin azalmasına sebep olmuş olabilir. Bildiğiniz üzere volatilite kripto para borsalarının trafiğini ve hacmini oldukça artırmakta.

Fiyat hareketinin olduğu yerde yatırımcı sayısı direkt olarak artmakta. Yatırımcının olduğu yerde ise otomatik olarak web trafiği yükseliş göstermekte.

Sizce merkezi borsaların Haziran ayındaki hacim kaybı DeFi platformlarındaki hareketlilik ile ilgili olabilir mi?

Son Yazılar

Exit mobile version