Muhabbit

Merkezsiz Borsa Hacimleri Zirvede! Uniswap Şubat Ayında 100 Milyon $ Dağıttı!

Merkezsiz borsaların (DEX) hacimleri rekor kırıyor.

Merkezsiz borsaların (DEX) hacimleri rekor kırıyor.

Ortaya çıkan verilere göre Şubat ayında merkezsiz borsalarda oluşan hacim, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Rakamlarla konuşacak olursak, merkezsiz borsalarda Şubat ayında yapılan işlemlerin toplam hacmi 72.89 Milyar $ seviyelerine kadar çıkmış durumda.

Merkezsiz borsalar arasında Uniswap liderliğini korurken, borsa üzerindeki aylık hacim 36.6 Milyar $’a kadar çıkmış durumda. Borsanın bir önceki ay kaydettiği hacim miktarı ise 30 Milyar $ seviyelerindeydi.

İkinci sırada ise Sushiswap bulunuyor. Sushiswap tarafında 14.93 Milyar $’lık bir hacim görülürken, üçüncü sırada ise Curve Finance kendine yer buluyor. Curve’de oluşan hacim ise 4.42 Milyar $ seviyelerinde bulunuyor.

DEX Hacimleri (AYLIK)

Merkezsiz finans ürünlerine olan ilginin 2020 yılının ikinci yarısından itibaren artması, hacimlerin de ciddi oranda yükselmesine yol açtı. Haziran ayı öncesi kayda değer hacimleri olmayan merkezsiz borsalar, artık merkezsiz borsalar ile yarışabilir konuma gelmiş durumda.

Özellikle Uniswap ve Sushiswap tarafında oluşan hacim birçok merkezi borsayı geride bırakırken, yüksek maliyete rağmen kullanıcıların bu borsaları tercih etmeye devam etmesi oldukça önemli bir veri olarak öne çıkıyor.

Uniswap 100 Milyon $ Dağıttı

DeFi Library tarafından paylaşılan tweete göre Şubat ayında Uniswap’te 100 Milyon $’lık takas geliri elde edildi. Bu gelir ise direkt olarak platforma likidite sağlayan kullanıcılar arasında paylaştırıldı. Bildiğiniz üzere merkezsiz borsalara likidite sağlayarak pasif gelir elde etmeniz mümkün.

Nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız aşağıdaki makalemize göz atabilirsiniz.

DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version