Muhabbit

Merkeziyetsiz Borsalar Aylık Bazda 100 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmine Ulaştı!

CoinGecko tarafından sağlanan veriler ışığında takip edilen merkeziyetsiz borsa verilerine göre 2021 yılının Kasım ayında Uniswap, Sushiswap, Curve, SerumDEX ve diğer birçok borsanın da verileri incelendiğinde 100 Milyar $’lık bir hacime ulaşıldığı görülüyor.

DEX Defi

DeFi-Muhabbit

Merkeziyetsiz borsalardaki ticaret hacmi aylık bazda 100 Milyar $ olarak açıklandı.

CoinGecko tarafından sağlanan veriler ışığında takip edilen merkeziyetsiz borsa verilerine göre 2021 yılının kasım ayında Uniswap, Sushiswap, Curve, SerumDEX ve diğer birçok borsanın da verileri incelendiğinde 100 Milyar $’lık bir hacime ulaşıldığı görülüyor.

Merkeziyetsiz borsalardaki gelmiş geçmiş en yüksek hacim yine 2021 yılında görülmüştü. Mayıs ayında 162 Milyar $ ile rekor kıran merkeziyetsiz borsa işlemleri uzunca bir süredir rekor tazelemiyor.

Merkezsiz Borsa Hacim Verileri Grafiği

Geçtiğimiz ay ise merkeziyetsiz borsalarda 89 Milyar $’lık bir hacime ulaşılmıştı.

Uniwap Lider

Uniswap ise merkeziyetsiz borsalar arasında halen açık ara lider konumunda bulunuyor. v3 ve v2 sürümleri ile hayatına devam eden Uniswap, iki platform üzerinde aylık bazda toplamda 71 Milyar $’lık ticaret hacmine ulaşmış durumda.

USDC-ETH paritesi en çok kullanılan parite olarak kasım ayında öne çıkarken, sadece geçtiğimiz 24 saat içinde Uniswap v3, 654 Milyon $’lık ticaret hacmine ev sahipliği yapmış durumda.

Siz hangi merkeziyetsiz borsayı kullanmayı tercih ediyorsunuz?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version