Muhabbit

Merkeziyetsiz Borsalardan Yeni Rekor! DeFi’da Son Durum Ne?

Dune Analytics verilerine göre Haziran ayında oluşan rekor hacim Temmuz ayı bitmeden geçilmiş durumda.

DEX Defi

DeFi-Muhabbit

DeFi furyasının da etkisiyle merkezsiz borsalarda hacim patlaması yaşanıyor. Haziran ayı itibariyle gelen verilen merkezsiz borsaların hacimlerinde büyük bir yükseliş olduğunu göstermekte.

Dune Analytics verilerine göre Haziran ayında oluşan rekor hacim Temmuz ayı bitmeden geçilmiş durumda.

21 Temmuz itibariyle 1.6 milyar $’lık bir hacme ulaşılmış iken Haziran ayı 1.57 milyar $ seviyelerinde kapanmıştı. DeFi platformlarından Uniswap, Curve, Bancor ve Balancer daha şimdiden Haziran ayında oluşan hacmi geçmeyi başarmış durumda.

En yeni merkezsiz borsalardan Balancer, Haziran ayındaki hacmini neredeyse 2’ye katlayarak Temmuz ayını kapatacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz ay 93 milyon $’lık hacime sahip olan borsa an itibariyle 160 milyon $’ı aşmış durumda. Bu artış ise yüzde 72’lik bir hacim artışına tekabül etmekte.

Merkezsiz Borsaların Aylık Hacim Grafiği

DeFi Üzerinde Kilitli Değer Miktarı Artmaya Devam Ediyor

DeFi Pulse’tan aldığımız verilere göre DeFi platformları üzerinde kilitli değer miktarı her geçen gün artmaya devam ediyor. 2 Milyar $ barajını 2020 yılında 2’inci geçişin ardından hızla ivmelenmeye devam eden merkezsiz finans birkaç gün önce 3 milyar $ barajını da aşmıştı.

Bugün gelen rakamlar ise 3.16 milyar $ seviyelerine gelindiğini gösteriyor.

DeFi Uygulamaları Üzerinde Kilitli Değer Miktarı Grafiği

Haziran ayı itibariyle daha fazla talep gören DeFi uygulamaları, doğru orantılı şekilde kilitli değer miktarını da artırmış görünüyor. DeFi uygulamalarının daha fazla talep görmesi ve kullanımının artması sonucunda değer miktarı artışı kaçınılmaz görünüyor.

Maker Liderliği Geri Aldı

DeFi platformları arasında market değeri ile uzun süre liderliği elinde bulunduran MakerDao, liderliği Compound’a kaptırmıştı. Büyük bir ivmelenme ile DeFi lideri olmayı başaran Compound, liderliği elinde tutamamış görünüyor. DeFi Pulse verilerine göre MakerDao yeniden DeFi lideri.

DeFi uygulamaları arasında dominansı yeniden yüzde 20 seviyelerine ulaşan MakerDao, bildiğiniz üzere merkezsiz stablecoin Dai’nin (DAI) yaratıcısı konumunda.

Piyasa Değerlerine Göre Lider DeFi Platformları

Maker’ın (MKR) ardından ikinci sırada Compound (COMP) bulunurken,üçüncü sırada Synthetix bulunmakta. Yüzde 18’lik artış ile Aave’in önüne geçmeyi başaran platform artık üçüncü sırada bulunuyor.

Peki siz DeFi uygulamalarını deneyimlediniz mi? Eğer deneyimlediyseniz bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Son Yazılar

Exit mobile version