Muhabbit

Merkeziyetsiz Perpetual Swap İşlemleri dYdX Üzerinde Başladı!

Platformda bir hafta boyunca işlem komisyonlarında yüzde 50 indirim uygulanacak.

dydx

dydx

Geçtiğimiz haftalarda dYdX tarafından duyurusu gerçekleştirilen, DeFi üzerinde Perpetual Swap işlemleri hayata geçirildi. Platformda bir hafta boyunca işlem komisyonlarında yüzde 50 indirim uygulanacak.

Önde gelen DeFi platformlarından olan dYdX, birçak farklı seçenek ile kullanıcılarının karşısına çıkmakta. Kullanıcılarına borç alma ve marjin işlem yapma imkanı da sunan platform, yeni adımı ile birlikte Bitcoin (BTC) için Perpetual Swap işlemlerini başlatmış durumda.

Swap işlemlerinde 10x’e kadar kaldıraç kullanılabiliyor ve işlemler BTC/USDC paritesinde gerçekleştiriliyor.

Marjin tarafında ise hem Ethereum (ETH) hem de Bitcoin için pariteleri bulunduran dYdX, Dai (DAI) ve USD Coin (USDC) ile işlem imkanı sunuyor.

Borrow (borç) kısmında ise Ethereum USD Coin (USDC) ve Dai (DAI) ile borçlanabiliyorsunuz.

Akıllı Kontratlar ile Perpetual Swap

Perpetual Swap işlemlerinin akıllı kontratlar aracılığı ile yapılmaya başlanması ise DeFi için oldukça büyük bir adım olarak öne çıkıyor. Son dönemde oldukça popülerleşen, ivme kazanan vadeli işlemler ve Perpetual Swap işlemleri, sadece merkezi platformlar ya da borsalar üzerinden gerçekleştirilebilmekteydi.

dYdX’in bu hamlesi ise merkezi borsalar için yeni bir alternatif olarak ortaya çıkıyor.

Merkeziyetsiz platformlar üzerinden akıllı kontratlar aracılığı ile Perpetual Swap işlemlerinizi gerçekleştirir misiniz?

 

Son Yazılar

Exit mobile version