Muhabbit

Messari: Kripto Para Ticaretinin Yarısı Asya’da Gerçekleşiyor!

Rapora göre Asya’daki kripto para faaliyetleri, ABD ve Avrupa’daki toplam faaliyete eşdeğer.

Dijital araştırma firması Messari, Asya’da gerçekleşen kripto para faaliyetlerin, küresel boyutta gerçekleşen tüm dijital varlık ticaretinin neredeyse yarısını oluşturduğunu bir rapor ile ortaya çıkardı.

Araştırmayı gerçekleştiren analist Mira Christanton, raporda, Çin, Japonya, Kore, Hong Kong ve Singapur’un derin likidite havuzlarına sahip pazar liderleri olduğunu belirtiyor. Bunun yanında diğer Asya ülkelerinin de büyük bir ölçeklendirme potansiyeline sahip olduğunu da belirterek şu açıklamada bulunuyor:

“Asya, dünya nüfusunun %60’ını oluştururken, dünya çapındaki kripto para şirketleri büyüyen pazara ulaşmakla ilgileniyor.”

Raporda ayrıca, kripto paralar ile ilgili balina faaliyetlerinin daha büyük ticaret açısından Çin’ de hakim olduğu ile ilgili de şu ifadelere yer veriliyor:

“10.000 $’ın üzerindeki tüm hacimlerin %90’ı Doğu Asya’da gerçekleşmektedir. Doğu Asya, daha çok uzun vadeli Bitcoin varlıklarına odaklanan Kuzey Amerika’ya kıyasla, çok çeşitli varlıklarda daha fazla kısa vadeli işlem yapıyor.”

Ayrıca Chainalysis‘ten alınan verilere atıfta bulunulan raporda, 2020 Haziran ayına kadar Asya’nın küresel kripto para birimi faaliyetinin %43’ünü oluşturduğu belirtildi. Açıklamaya göre yalnızca Asya’daki kripto para aktivitesi, ABD ve Avrupa’da gerçekleşen faaliyetlerin neredeyse toplamına eşit.

Raporda en iyi 20 kripto para projesinin piyasa değerinin %40‘ından fazlasının Asya’nın oluşturduğu ve bunun yanında bölgedeki şirketlerin, BTC vadeli işlem hacimlerinin %94‘ünü oluşturduğu belirtiliyor.

2019’un sonunda dünyanın en büyük on kripto para şirketinden altısının Asya’da bulunduğunu belirten rapor, bu şirketlerin Binance, Bitmain, Canaan, Block.one, Ebang ve Liquid gibi büyük firmalar olduğunu ifade ediyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version