Muhabbit

Meta, ABD’de 8 Adet Ticari Marka Başvurusu Yaptı!

Eski adıyla Facebook yeni adıyla Meta, dijital varlıklar ve Web3 özelinde olmak üzere toplamda 8 adet marka başvurusu yaptı. İşte detaylar.

Meta-Muhabbit

Meta-Muhabbit

Meta (eski adıyla Facebook), Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) blockchain ve metaverse teknolojilerini içeren ticari marka başvuruları yaptı. Tüm başvuruların içerikleri incelendiğinde, her birisinin doğrudan Web3 ile ilgili olduğu görülüyor.

İlginizi çekebilir: Meta, Brezilya’da Ticari Marka Tescili Başvurusunda Bulundu!

Meta Hızını Artırıyor

Yapılan marka başvuruları, seri numaraları ve ilgili olduğu alanlar haberimizde sizlerle.

Instagram Tarafında da Hareket Var

Amerika Birleşik Devletleri’nde, USPTO’nun ticari marka başvurularını işleme alması yaklaşık olarak 8 ay sürüyor. Meta’ya benzer şekilde Monster Energy ve New York Stock Exchange de geçtiğimiz günlerde dijital varlıklar ve metaverse’e yönelik ticari marka başvuruları yapmıştı.

İlginizi çekebilir: Instagram, NFT’leri Entegre Etmeye Hazırlanıyor

Geçtiğimiz hafta Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg; Instagram’ın yakında platformuna NFT’leri entegre etmeye başlayacağını duyurmuştu. Ancak şunu da biliyoruz ki Web3 adımları atmak isteyen Meta, şimdiye kadar her girişiminde başarılı olamadı.

Meta şirketinin yargılandığı bir mahkeme dosyası ise hala devam ediyor. Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu’nun açtığı davada Meta; “yanlış, yanıltıcı ve aldatıcı davranışlarda bulunduğu” gerekçesiyle, platformunda kripto para reklamları yayınlamaktan dolayı yargılanıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Metaverse Haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version