Muhabbit

Meta, Block’un Kurduğu COPA’ya Katıldı!

Kripto varlık şirketleri, bu organizasyona katılarak, temel kripto para patentlerini uygulamamayı taahhüt ediyor.

Meta Copa

meta copa

Meta, Jack Dorsey’in ödeme şirketi Block tarafından yönetilen bir teknoloji ve kripto varlık şirketleri konsorsiyumu olan Crypto Open Patent Alliance‘a (COPA) katılıyor.

Meta’nın COPA’ya katılması geniş anlamda; “yaratımı, madenciliği, depolamayı, kripto paraların yerleşimini, bütünlüğünü ve güvenliğini sağlayan herhangi bir teknoloji” olarak tanımlanan “temel kripto para patentlerini” uygulamamayı taahhüt eden birçok şirketle bir arada hareket etmesini gerektiriyor.

Bu haber, Meta’nın ‘diem’ projesini sonlandırdığını duyurduktan ve projenin fikri mülkiyetini ise yatırımcılara geri ödemek için Silvergate Bank’a 200 milyon dolara sattığını açıkladıktan sonra geldi.

jack dorsey

COPA Nedir? COPA’nın Amacı

COPA (Crypto Open Patent Alliance), belirli kripto varlık patentlerini uygulamamayı taahhüt eden kripto para alanında önde gelen birkaç şirketten oluşuyor. COPA’ nın amacı; bir ittifak oluşturarak ve üye şirketlerin patentlerini COPA’ nın toplu patent belgeleriyle paylaşmalarını zorunlu kılarak, patent davalarının olasılığını azaltmaktır. Ayrıca blok zinciri ile ilgili yeniliği teşvik etmek için ve Jack Dorsey’e göre ise “kripto varlık topluluğunun patent saldırganlarına karşı savunmasına yardımcı olmak için” kurulmuştur.

COPA aynı zamanda kripto para inovasyonuna önem veren, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. COPA’ nın hedefleri arasında “büyümek ve yenilenmenin önündeki bir engel olarak patentleri kaldırmak” yer alıyor.

Sektörün Devleri COPA’da Bir Araya Geliyor

COPA konsorsiyumu halihazırda; Coinbase, Microstrategy, Uniswap ve Kraken gibi büyük şirketler de dahil olmak üzere 25’ten fazla şirketi içeriyor. Genel müdür Max Sills açıklamasında; COPA’ ya katılan bir şirketin “temel kripto para patentlerini” uygulamayacağına dair taahhütte bulunduğunu belirtti.

COPA’nın yönetim kurulunda Meta’yı, şirketin lisanslama işlemlerinden sorumlu başkanı Shayne O’Reilly temsil edecek.

Tüm bunların yanı sıra Jack Dorsey, blockchain alanını ileriye taşımayı amaçlayan diğer girişimlerde de yer almaya devam ediyor. Kısa süre önce yasal mücadelelerle uğraşmak zorunda olan Bitcoin geliştiricilerine yardım etmek için kurduğu Bitcoin Yasal Savunma Fonu‘nu duyurdu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version