Muhabbit

Meta, Borç Senetlerini Satmak İçin SEC’e Teklif Sundu

Meta neden borç senetlerini satmak istiyor?

Facebook’un sahibi olan şirket Meta, bazı durumlarda borçlanma senetlerini satabileceğini belirten bir başvuruyu SEC’e sundu.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi olan teknoloji devi Meta, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nuna (SEC) 1 Mayıs 2023 tarihinde bir başvuruda bulunarak borç senetlerini satmak için bir teklif sundu.

Yapılan başvuruda “zaman zaman bir veya daha fazla borçlanma senedini satabilir veya satma teklifi sunabilir” ifadesi bulunuyor. Başvuruda ayrıca, her borç senedi satıldığında teklif edilen borçlanma senetlerinin “özel şartlarını” içeren yeni bir “izahname eki” yayımlanacağı belirtiliyor.

Borçlanma senetleri, senetleri oluşturan şirkete (burada Meta), tüm şirketi bir kerede satmaya gerek kalmadan yeni bir menkul kıymet senedi çıkarmasına izin veren bir kanun hükmüdür.

Yapılan başvuruda dikkat çeken bir başka şey ise, borç senetlerinin “sigortacılar, aracılar, bayiler veya acenteler” aracılığıyla “zaman zaman doğrudan bir veya daha fazla alıcıya veya bu tür yöntemlerin bir kombinasyonu yoluyla” satılabileceği belirtiliyor.

Başvuruda birçok ayrıntı verilmiş olsa da hangi miktarda borç senedinin satışa sunulacağı açıklanmadı.

Meta, borç senetlerini neden satıyor?

Borç senetleri satış teklifi, zaman zaman bir şirketin sermaye artırmaya yönelik oyun planı hakkında fikir vererek yatırımcılara yardımcı olma potansiyeline sahiptir. Ancak, oluşacak yeni hisse senetleri mevcut hisselerin fiyatını olumsuz etkileyebilir.

Sosyal medyada ise topluluk bu başvuru hakkında yorumlar yaparak yapay zekaya yapılan yatırımın yetersiz olduğunu ve bu alanda daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğu şeklinde konuştu.

Meta, son kazanç raporunu yayımladığında metaverse bölümümden kaynaklı yaklaşık 4 milyar dolar zararı olduğu ortaya çıkmıştı. Bu zarar geçen seneki 14 milyar dolarlık zarardan sonra geliyor ve Zuckerberg 2023 yılında daha fazla zararın olabileceğini tahmin ediyor.

Meta şirketine yakın kişilerin açıklamalarına göre, şirket, metaverse geliştiricilerine yılda 500.000 ila 1 milyon dolar arasında maaş sunuyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version