Muhabbit

Meta, Uygulamalarda Kullanılması İçin Token Çıkarabilir!

Çalışanların “Zuck Bucks” olarak adlandırdıkları kripto para metaverse evreninde kullanılabilir.

Meta Metaverse

Meta Metaverse

Sosyal medya devi Facebook’un ana şirketi olan Meta; Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger’da kullanılması için token çıkarabilir.

Financial Times’ın 6 Nisan 2022 Çarşamba günü yayımladığı rapora göre, token veya dijital para biriminin çıkarılmasıyla birlikte Facebook ve Instagram’a olan ilgi artırılabilir ve yeni alternatif gelir kaynakları oluşturulabilir.

Çalışanların, “Zuck Bucks” olarak adlandırdığı token, Meta’nın yeni dijital parası olabilir. Meta, metaverse evreninde kullanılması amacıyla kendi dijital parasını başlatmak istediğini söyleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Meta, Merkeziyetsizliği Tercih Etmiyor!

Rapora göre Meta, blok zincirine bağlı geleneksel kripto paraları araştırmak yerine oyun içi kullanılan dijital para birimlerini araştırıyor. Meta, kendi uygulamalarında kullanılması için merkezi olmayan tokenlar yerine merkezi olarak kontrol edilen tokenları araştırıyor.

Ayrıca şirket, etkileşim ödülleri için farklı tokenlar oluşturmak istediğini belirtti. Bu tokenlar için farklı kullanım alanları yaratılabilir. Kısacı Meta, kendi uygulamaları için bir ekonomi oluşturmak istiyor olabilir.

Meta’nın Finans Bölümü Başkanı Stephane Kasriel, konu hakkında şunları söyledi:

Metaverse için yeni bir şeyler oluşturmaya ve inşa etmeye devam ediyoruz. Sanal veya dijital dünyada ödemelerin ve finansal hizmetlerin nasıl olacağına karar vermemiz gerekiyor. Bunun için ürün stratejimizde ve yol haritamızda değişiklikler yapıyoruz.

Sanal para birimlerinin Meta uygulamalarına dahil edilmesiyle birlikte Facebook ve Instagram için NFT entegrasyonu işlemi de hız kazanabilir. Rapora göre Meta, Mayıs 2022 tarihlerinde bir NFT pilot programı başlatmayı planlıyor.

2022 Ocak ayında Meta, potansiyel olarak bir NFT platformu başlatmanın ilk aşamalarında olduğunu bildirdi. Facebook destekli Diem adlı tokenın yaratıcılarından biri olan David Marcus, Ağustos ayında şirketin NFT dünyasına adım atması gerektiğini söyledi.

Facebook, Ekim 2021’de vizyonunu sosyal medyanın ötesine geçtiğini söyleyerek markasını Meta olarak değiştirdi. Facebook kullanıcılarının sayısı 2021’in dördüncü çeyreğinde azalmaya başladı.

Birçok insan Facebook yerine Instagram veya Twitter kullanmayı tercih ediyor. Bununla birlikte bir uzman, Instagram’ın 2021 yılında aylık kullanıcı büyümesinin %16,5 olduğunu ancak 2025 yılına kadar %3,1’e düşebileceğini söyledi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version