Muhabbit

MetaDerby ve Platypus, Oyun Ekosistemini Geliştirmek Üzere Ortaklık Kurdu!

Ortaklık kapsamında, kullanıcılara Platypus üzerinde yeni beceriler kazandıracak MetaDerby NFT’leri oluşturulacak.

metaderby playtus

metaderby playtus

MetaDerby, Avalanche Network’teki önde gelen merkeziyetsiz borsa olan Platypus Finance ile ortaklık kurulduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, ilk olarak, kullanıcılara Platypus Finance üzerinde yeni beceriler kazandıracak sınırlı sayıda MetaDerby NFT’leri oluşturulması planlanıyor. Böylece, MetaDerby ve Platypus, metaverse alanında birlikte hareket etme imkanı elde etmiş olacak.

Bilindiği üzere Platypus Finance, kullanımı kolay bir arayüz ve stablecoin alım satımları için düşük işlem ücretleri sunan bir DEX olarak çalışıyor. Son dönemlerde yaptıkları geliştirmeler ile adından söz ettiren Platypus, ayrıca Platopia adlı yeni bir GameFi platformu üzerine de çalışıyor. Bu amaçla Platopia isimli oyunu arayüzüne entegre eden protokol böylece GameFi sektörüne girişini gerçekleştirmiş bulunuyor.

Her ne kadar Platopia hala yolun başında olsa da, platformun kullanıcıları şimdiden oyunun bu ilk halini deneyimleme imkanına sahip. Bu noktada Platypus tamamen GameFi’a dönüşmeden, GameFi’ın orijinal Platypus uygulamasına bir eklenti olarak dahil olması sağlanıyor.

Şimdi MetaDerby ile yapılan ortaklık kapsamında, DeFi dünyası, endüstri için yeni bir gelişme yaratmak adına oyunlaştırılacak. Böylece MetaDerby, Platopia’nın bir parçası olan ilk GameFi projesi olacak.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Zamanla geliştirilecek olan ortaklığın kapsamı kullanıcı lehine çeşitli imkanlar sunacak. Yapılan duyuruda dikkati çeken önemli bir nokta ise iki proje, topluluklarına yönelik NFT tabanlı bir girişim başlatacak.

MetaDerby Hakkında

MetaDerby, play-to-earn (oyna kazan) mantığı ile çalışan, yani herkesin oyun oynayarak token kazanabileceği bir metaverse at yarışı oyunudur. Başka bir tanımla MetaDerby, metaverse’teki ilk başlangıç sermayesi olmadan kazandıran at yarışı temalı oyna-kazan oyunu. Bununla birlikte Avalanche’taki ilk at yarışı oyunu olmakta.

metaderby

Oynaması ücretsiz olan MetaDerby, at yarışı oyun deneyimini yeniden tanımlıyor. Örneğin “yarat-kazan arazi sistemi”, “merkeziyetsiz finans (DeFi) staking” ve “NFT pazarı”nı içeren blok zinciri tabanlı entegrasyonu ile oyunu, oyuncular için erişilebilir ve kârlı hale getiriyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Oyun içerisinde yer alan yarış atları, genotiplerine göre sınıflara ayrılıyor. Örneğin, Sınıf 1 en güçlü olanı iken Sınıf 5 en zayıf at olarak tanımlanıyor. Bu atlar, günlük yarışlarda veya haftalık olarak düzenlenen turnuvalarda kendi sınıfları içinde yarışacaklar.

Oyun içinde yer alan atlar aynı zamanda derecesine göre de ayrılmaktadır. Örneğin bir atın temel derecesini belirlemeye yardımcı olan dört ana özellik bulunuyor: Nesilleri, Süratları (hız), Hızlanmaları ve Saldırganlıkları.

Platypus Hakkında

Avalanche ağı üzerinde geliştirilen bir “stableswap” platformu olan Platypus, diğer kripto paralara kıyasla stablecoinlerin çoğunun fiat paralar tarafından desteklendikleri için fiyat oynaklığından mustarip olmadığını belirtiyor.

Ancak, platform bu argümana bir virgül ekliyor ve bazı stablecoinlerin merkeziyetsiz olduğunu ve değerlerini korumak için akıllı anlaşmaları ve algoritmaları kullandığını hatırlatıyor. Haliyle, bu iki farklı modelde stablecoin farklı risk değerleriyle karşımıza çıkıyor.

Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Muhabbit DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version