Muhabbit

MetaMask’ta Güvenlik Açığı Tespit Edildi! Cüzdanınız Güvende Mi?

Popüler kripto para cüzdan sağlayıcısı olan MetaMask’ta kullanıcıları olumsuz etkileyebilecek bir güvenlik açığı tespit edildi.

Popüler kripto para cüzdan sağlayıcısı MetaMask’ta kullanıcıları olumsuz yönde etkileyebilecek bir güvenlik açığı tespit edildi. Blockchain güvenlik firması Halborn tarafından tespit edilen bu güvenlik açığı ile kullanıcıların yatırımlarının tehlikeye girmesi mümkün olabilir.

OpenSea, konuyla ilişkili olarak Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu açıklamalarda bulundu:

“Güvenlik araştırmacısı Halborn şirketi, MetaMask dahil olmak üzere birçok tarayıcı tabanlı cüzdanda küçük bir kullanıcı kitlesini etkileyen bir güvenlik açığı tespit etti.”

Halborn güvenlik firmasının bu güvenlik keşfi için OpenSea şirketinden yaklaşık 50.000 dolarlık ödül aldığı da gelen bilgiler arasında. Tespit edilen güvenlik açığından etkilenen kişilerin olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Güvenlik Açığından Kullanıcıların Küçük Bir Kısmı Etkilenebilir!

MetaMask

Halborn güvenlik firmasının tespit ettiği bu güvenlik ihlalinden ise sadece küçük bir kitle etkilenebiliyor. Nedeni ise şu şekilde; Kullanıcıların bu saldırıya maruz kalması için aynı anda 3 koşulu sağlaması gerekiyor. Bu koşullar ise şu şekilde:

Popüler kripto para cüzdan sağlayıcısı MetaMask konuyla ilişkili olarak, kullanıcılarına cüzdanlarındaki paralarını taşımaları konusunda uyarılarda bulundu. Güvenlik açığının birkaç web kripto para cüzdanını etkilemesinin yanı sıra MetaMask’ın eski sürümlerinde etkin olması için yukarıda belirtilen üç koşulun da karşılanması gerektiğini de hatırlatalım.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version