Muhabbit

MetaMask’taki Veri Sızıntısı 7.000 Kullanıcıyı Etkiledi!

MetaMask, uzun süreli sızıntıyı sonlandırdı.

MetaMask’ın sahibi olan ConsenSys şirketi bir açıklama yaptı ve bazı MetaMask kullanıcılarının verilerinin sızdırıldığını açıkladı.

14 Nisan 2023 tarihindeki açıklamaya göre MetaMask kullanıcılarının küçük bir kısmı veri sızıntısından etkilendi. Etkilenen kişi sayısı ise 1 Ağustos 2021 ila 10 Şubat 2023 tarihleri arasında açılan müşteri destek talepleri sayesinde belirlendi. Şirket, bu sürede 7.000 kişinin müşteri destek talebi oluştururken istenen e-posta adreslerinin, veri sızıntısından etkilendiğini duyurdu. Ancak ConsenSys, kullanıcıların bu formları doldururken diğer kişisel bilgilerini de girmiş olabileceğini belirtti.

Saldırı, ConsenSys şirketinin müşteri destek taleplerini işlemek için kullandığı üçüncü taraf servislerini hedefledi. Saldırının, MetaMask cüzdanının yazılımının ise etkilemediği duyuruldu.

ConsenSys, izinsiz erişim tersine çevrildiğini ve tehlikenin geçtiğini belirtti. Şirket, olayı yetkililere bildirdiğini ve konuyu araştıran destek sağlayıcı ile görüşmeye devam ettiğini belirtti. Şirket, destek sağlayıcının ismini ise vermedi.

MetaMask’ın yaşadığı veri sızıntısı piyasada çok yaşanıyor

Birçok kripto para şirketi e-posta veri sızıntısını son yıllarda yaşadı. Bu veri sızıntılarından bazıları şu şekilde:

E-posta adresleri sızıntısı tek başına saldırganların, kullanıcıların verilerine ulaşmasına olanak sağlamıyor. Ancak, saldırgan bu e-posta adreslerini kullanarak kimlik avı dolandırıcılığı saldırısı yaparak kullanıcıların, hesap ve giriş bilgilerini vermelerine sağlıyor.

MetaMask, 2023 yılında çoktan bir kimlik avı dolandırıcılığı saldırısına maruz kaldı ve ikincisinin olabileceğinin uyarısı yapıldı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version