Muhabbit

Meta’nın Hedefi: Web3 ve Blockchain ile ‘Derin Uyumluluk’

Meta’dan üst düzey bir yetkili blockchain teknolojisinin önümüzdeki on yıl içinde endüstrimiz üzerinde derin etkiler bırakabileceğini söyledi.

Meta-Muhabbit

Meta-Muhabbit

Kısa bir süre önce adını ‘Meta’ olarak değiştiren sosyal medya uygulaması Facebook‘un üst düzey bir yetkilisi, şirket çalışanlarını blockchain ve web3 teknolojilerine uyum sağlayabilmeleri için teşvik ediyor.

Haber ajanslarından gelen bilgilere göre Meta’nın çok yakında CTO’luğunu üstlenecek olan Andrew Bosworth yeni hedefleri hakkında şunları söyledi:

Blockchain teknolojisi ile derin bir uyumluluğu rehber edinmeyi hedefliyoruz. Şimdilik bizi ona bağlayan pek fazla yer yok, ancak girişimcilerle web3 alanında ortak çalışmamızı gerektirecek bir durum olursa, bu çabaya değeceğini umuyorum.

Adam Bosworth, yeni teknoloji sistemleri konusunda dikkatli olunması çağrısında bulundu ve blockchain teknolojisinin önümüzdeki on yıl içinde endüstrimiz üzerinde derin etkiler bırakabileceğini söyledi. Ayrıca birçok kullanıcının halihazırda kullandığımız geleneksel sosyal medya ve teknoloji platformları yerine bundan sonra merkeziyetsiz olan muadillerini seçebileceğini fakat bu kullanıcıların şu an için azınlıkta olduğunu belirtti.

Birçok kişi Facebook ve Google’ı kullanmaktan mutlu olsa da bazıları mutlu değil, bu yüzden vazgeçenler olacaktır. Onlar etkileyici bir teknoloji dalgası yaratmaya orantısız bir şekilde dahil oluyorlar.

Adam Bosworth

Meta Uzun Süredir Blockchain’e Uyum Sağlamaya Çalışıyor!

Bldiğiniz gibi şirket kendi kripto para cüzdan projesi olan Novi ile 2021 Aralık ayının başlarında bir pilot çalışma gerçekleştirdi. Bu pilot çalışmaya göre, ABD’de sınırlı sayıda kullanıcının birbirine Whatsapp aracılığıyla Paxos‘un ‘stablecoin’ini gönderebileceğini duyurmuştu. Ayrıca Facebook’un kısa süre önce yeniden markalaşması (META), kripto para ve blockchain sistemlerine uyum sağlamak istemesinin ve ‘metaverse’ teknolojisinde daha derinlere inmeye niyetli olduğunun bir göstergesi.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Elbette Facebook’un bu yeni teknolojiye uyum gösterme isteği, şirketin kurumsal anlamda son zamanlarda gerçekleştirdiği atılımlardan daha eskilere dayanıyor. 2019 yılında Libra ‘stablecoin‘i dünyanın birçok para birimi tarafından desteklenmek üzere tasarlanmış ve piyasaya sürülmüştü. Daha sonra adı Diem olan bu stablecoin birçok ünlü marka ortağının bu girişimden geri çekilmesiyle hiçbir zaman tam anlamıyla ayağa kalkamadı.

Şirketin bu konu ile ilgili geçirdiği süreç ve çabalar göz önüne alındığında; Facebook’un Meta olarak yeniden markalaşması ve Adam Bosworth’un blockchain teknolojisine olan yoğun ilgisi, artık ‘metaverse’ tarafından yönetilecek olan bir dünyada sosyal medya devi için vizyonunun bir parçası olma zorunluluğu doğurmuştur.

Mark Zuckerberg’in, şirketin markalaşma duyurusunda söylediği şu sözler bu teknoloji yarışında ‘biz de varız’ mesajı taşımaktadır.

Aslında şirketimizin ilk Facebook olmaktan ilk metaverse olmaya doğru ilerlediğini düşünüyorum

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version