Muhabbit

Metaverse Platformları Aktif Kullanıcı Konusundaki Yanlış Bilgileri Düzeltmek İstiyor!

Metaverse projelerinin kullanıcı sayıları yanlış mı hesaplanıyor?

Veri platformu olan DappRadar’ın, metaverse platformlarındaki aktif kullanıcı sayılarını yanlış açıkladığına dair iddialar ortaya çıktı.

Metaverse projelerinden Decentraland ve The Sandbox, DappRadar’ın yayımladığı verilerin yanlış olduğunu savundu. Ethereum blok zinciri tabanlı projeler, DappRadar’ın aktif kullanıcı sayısını (DAU) olduğundan düşük açıkladığını belirtti. DappRadar’ın verilerine göre Decentraland oyununun aktif kullanıcısı sayısı 30 kişi ancak market hacmi 1,2 milyar doların üstünde.

Konu hakkında 8 Ekim 2022 tarihinde açıklama yapan Decentraland şunları söyledi:

“Bazı internet siteleri sadece belirli akıllı sözleşme işlemlerini takip ediyor ve bunları aktif kullanıcı sayısı olarak açıklıyor ki bu geçerli bir sayım değildir.”

The Sandbox CEO’su Arthur Madrid ise 10 Ekim 2022 tarihinde attığı tweette şunları söyledi:

“Zincir üzerindeki işlem sayısı kullanıcı anlamına gelmez. NFT sahiplerinin zamanla değeri artacak bir varlığa yatırım yapmaları anlamına gelir.”

Gerçek Veriler Belirtilenin Çok Üstünde

Decentraland, daha iyi verinin Decentraland için özel olarak oluşturulmuş veri toplayıcısı DCL Metrics’te bulunduğunu açıkladı. DCL Metrics, aktif kullanıcı sayısını oyuna giren insanlar ve farklı bir araziye giden kişiler olarak hesapladığını açıkladı.

DCL Metrics’e göre, Decentraland’in 2022 Eylül ayı aktif kullanıcı sayısı 56.700 (aylık) ancak bu kullanıcıların sadece %1,89’u (1.074) Decentraland’in akıllı sözleşmelerini kullanıyor. Decentraland’in diğer verileri şu şekilde:

Benzer şekilde The Sandbox’ta verilerin yanlış olduğunu açıkladı ve kendi platformunun aylık aktif kullanıcı sayısının 201.000 olduğunu belirtti.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version