Muhabbit

Metaverse’de Yeni Adım! Koku ve Dokunma Duyuları Kullanılabilecek!

Filmlerdeki sanal gerçeklik yakında gerçek olacak mı?

Metaverse yaygınlaşmaya başladıkça sanal ortamda yeni arayışlar da başladı. Sanal gerçeklik (VR) deneyimini bir sonraki seviyeye çıkarmak için metaverse’e odaklanmış şirketler metaverse’ü gerçek hayata benzetmek için çalışmalara devam ediyorlar.

McKinsey & Company danışmanlık şirketinin yakın zamanda yayımladığı bir rapora göre metaverse‘ün 2030 yılına kadar 5 trilyon dolar değere ulaşması bekleniyor. Ancak raporda metaverse’ün başarıya ulaşması için kullanıcılara daha fazla olumlu deneyimler sunması gerektiği de belirtildi. Daha iyi deneyim sunmanın yolu ise metaverse’de duyuların hissedilmesi olarak araştırılmaya başlandı.

2023 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES), OVR Technology adlı bir şirket yeni VR başlığını tanıttı. Şirket, yeni başlığında bir kutu içerisinde 8 farklı aroma saklıyor. Bu 8 farklı aroma karışarak çeşitli kokular oluşturuyor. Koku duyusu verecek VR başlığın 2023 sonunda piyasaya sürüleceği açıklandı. Fuarda gösterilen ve koku pazarlaması için yapılan önceki sürümde marşmelov kızartmasından gül bahçesine kadar çeşitli ortamların kokusunu sunulmuştu.

OVR Technology’nin CEO’su Aaron Wisniewski’ye göre, genişletilmiş gerçeklik yakında ticaret, eğlence, sosyal medya ve eğitim sektörleriyle bütünleşecek. CEO, kokunun VR deneyimlerine “eşsiz bir güç” verdiğini vurguladı.

Metaverse’e dokunma duyusu da geliyor!

2023 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda sunulan bir başka gelişme ise metaverse için yapılan dokunma duyusu çalışmaları oldu. FireFlare Games yöneticisi Aurora Townsend, firmalarının, teknolojinin piyasada hazır hale gelmesinden sonra, dokunma gibi sürükleyici hisleri de içeren bir VR flört uygulaması başlatacağını açıkladı.

Ancak heyecanlanmak için henüz çok erken. CES katılımcılarından Ozan Ozaskinli bazı dokunsal arayüz ürünleri test etti ve şu andaki deneyimin “gerçeklikten uzak” olarak vurguladı. Teknoloji danışmanı Ozaskinli ayrıca, bu teknolojinin potansiyel olarak çevrimiçi toplantılara entegre edilebileceğini, çünkü teknoloji aracılığıyla kullanıcıların gerçekten bir şeyler hissedebileceğini söyledi.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Metaverse Haberleri İçin: Metaverse Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version