Muhabbit

Metaverse’e Yatırım Yaptığını Açıklayan Apple’ın, Hisse Senedi Fiyatı Yükseldi!

Apple CEO’su Time Cook, metaverse sektörünün çok fazla potansiyele sahip olduğunu ve şirketin AR geliştirmelerine yatırım yaptığını söyledi.

metaversee apple

metaversee apple

Apple’ın CEO’su Tim Cook, metaverse alanında önemli bir potansiyel gördüğünü söyledikten sonra Apple’ın hisse senedi fiyatı yaklaşık %4 yükseldi. Cook, metaverse için şunları söyledi:

Bu alanda çok fazla potansiyel görüyoruz ve buna göre yatırım yapıyoruz. Sürekli olarak yeni ve gelişmekte olan teknolojileri takip ediyoruz.

Metaverse; araziler, binalar ve avatarların olduğu genellikle kripto paraların kullanıldığı sanal evrenleri ifade eder. Bu sanal dünyalarda, insanlar arkadaşlarıyla zaman geçirebilir, iş görüşmelerini gerçekleştirebilir, konser verebilir veya konsere katılabilir.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Apple hisse seneti (AAPL), 160 $’dan %4 artışla yaklaşık 168 $’a kadar yükseldi.

Tim Cook

Şirketler Metaverse’e Yatırım Yapmaya Devam Ediyor!

Facebook yeni adıyla Meta, kullanıcıları metaverse’e çekmek için Oculus cihazını pazarlarken, Apple yatırım şansını AR teknolojisinden yana kullanıyor. Apple 2022 yılında yeni bir VR cihazını piyasaya sürmeyi planlıyordu. Ancak donanım ve yazılım sorunları nedeniyle bu plan şimdilik rafa kaldırıldı.

Metaverse yeni yeni olgunlaşan bir sektör olmaya devam ediyor. Birçok büyük firma bu sektöre adımlarını attı. Microsoft yakın zamanda metaverse oyunlarını geliştirmek amacıyla Activision Blizzard’ı 69 milyar dolara satın aldı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version