Muhabbit

Metaverse’te Evlenmek! Metaverse’te Düğün Töreni!

Arizonalı çift, metaverse’te tekrar evlenerek düğün töreni gerçekleştirdi!

metaverse evlilik

metaverse evlilik

Arizona eyaletinin başkenti Phoenix’te yaşayan bir çift, 5 Şubat 2022 tarihinde metaverse’te evlendi. Metaverse için Decentraland platformunu kullanan çift, Yüksek Mahkeme Yargıcı Clint Bolick ve yaklaşık 2.000 kişiyle düğün törenini gerçekleştirdi.

Gelin ve damat; Ryan ve Candice Hurley, evliliği yasal bir hale getirmek için Rose Law Group ile anlaştı. Rose Law Group, Amerika’da bir hukuk bürosu olarak biliniyor. Büronun Başkanı Jordan Rose, bu düğünün blok zinciri tabanlı metaverse’te düzenlenen ilk düğün olduğunu iddia ediyor.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Düğün töreni, Rose Law Group’un Decentraland’da sahip olduğu alanda yapıldı. Hukuk grubu, çiftin sanal kimliklerini ve blok zincirinde kayıtlı dijital varlıklarını tanımlayan “Sanal Evlilik Öncesi Anlaşma” isminde bir anlaşma yaptı.

Meta-Evlilik Lisansı, çiftin sanal kimliklerini ve blok zincirindeki evlilik yerini bir NFT olarak tanımladı, kaydetti ve tokenize etti. Rose Law Group şu açıklamayı yaptı:

Şu anda metaverse’te evlilik için yasal bir çerçeve yok. Bu yüzden yasal olarak bağlayıcı olup olmayacağı daha çok bir sözleşme meselesidir. Gerçek dünyanın aksine metaverse, fiziksel kısıtlamalarla sınırlı değildir. Metaverse’te en çılgın, en yaratıcı düğününüz gerçek olabilir. Metaverse’ün geleceğini gerçekten merkeziyetsiz teknolojide olduğunu düşünüyoruz.

Metaverse Düğünü Kusursuz Değildi!

Decentraland, katılan konuk sayısıyla başa çıkmakta zorlandı. Bununla birlikte hediye olarak verilen NFT’ler, yirmi dakika sonunda sahipleri tarafından toplanabildi.

Meetaverse’te Candice ve Ryan’ın Düğünü

Candice dijital bir görünüm elde edemediği için Ryan’ın avatarı koridorda hareket edemedi. Birden fazla sunucu olduğu için gelin bir elbise ya da hoodie giyiyordu. Açıklayacak olursak bir kullanıcı Candice’in üzerinde bir elbise görürken, başka birisi Candice’in üzerinde başka bir kıyafet görüyordu.

Decentraland platformunda devam eden düğün, evlilik yemini için Rose Law Group’un Instagram hesabında devam etti. Açılan canlı yayınla birlikte çift evlilik yeminini gerçekleştirdi.

Amerikan Evlilik Bakanlığı’na göre; insanlar yasal bir düğün töreni sırasında dijital olarak değil, gerçek hayattaki benlikleri gibi görünmelidir. ABD’deki çoğu eyalet, evlenecek çiftin yan yana olmak zorunda olduğunu söylüyor. Bu düğünün yasal olup olmaması Hurley’ler için çok da önemli değil çünkü çift, 14 yıl önce evlenmişti.

Düğün birçok yönden türünün ilk örneği olsa da evliliklerini blok zincirine taşıyan ilk çift Hurley’ler değil. Nisan 2021 tarihinde kripto para borsası Coinbase’de çalışan Kaliforniyalı bir çift, düğün yüzüklerini NFT olarak çıkarmak için için Ethereum akıllı sözleşmesi yazdı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version