Muhabbit

Mezarlarda Bitcoin Madenciliği! Bunu Da Yaptılar!

Çin polisi yasadışı madencilik yapanların gözünün yaşına bakmadı.

madencilik muhabbit

Çin polisi, mezarlık alanına benzeyen bir bölgede yasadışı Bitcoin madencilik operasyonu yapıldığını tespit etti.

Yerel haber ajansı, Beijing News’un 31 Mayıs tarihinde yaptığı bir haberde, polislerin Çin’in kuzeyindeki Daqing şehrinde yasadışı madencilik operasyonunu tespit ettiğini bildirdi. Suçlular, dikkat çekmemek amacıyla mezarlığa benzeyen bir bölgede operasyonu işletiyorlardı.

Madencilik donanımını bulunduran, mezarlığa benzeyen höyükler. Kaynak: Beijing News

Kaçak Elektrik İle Madencilik

Polis, yerel bir petrol firmasının açıklanamayan bir şekilde güç kullanımını tespit ettiğinde, bölgeyi araştırmaya karar verdi. Polisler, fotoğrafta görünen alanı tespit edip höyüklerin içine giden bir giriş keşfetti ve araştırmalarının sonunda madencilik ekipmanlarını tespit etti.

Yerel basının yaptığı habere göre, geçtiğimiz hafta Heilongjiang eyaletinde de bu tip bir olay gerçekleşmişti. Olay polislerin, bir köpek barınağının altına yerleştirilmiş 54 adet madencilik ekipmanını bulması üzerine yaşanmıştı.

Altında madencilik işlemi yapılan köpek barınakları. Kaynak: GNW

Genellikle, kripto para birimlerinin değerleri yükseldikçe insanların madencilik operasyonuna girme istekliliği de artıyor. Bildiğiniz üzere yakın zamanda yükselen Bitcoin fiyatı, bu istekliliği körüklemiş durumda.

Ancak, Çin’in Sichuan eyaletinin hükümeti kısa bir süre önce yerel firmaların madencilik operasyonlarını durdurmaları gerektiği hakkında bir açıklama yaptı. İlginçtir ki, Cambridge Üniversite’sinin araştırmasına göre küresel Bitcoin hash oranının %10’una sahip olan eyalet Sichuan.

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz aylarda petrol fiyatlarının düşmesi ile birlikte enerji kaynağını petrolden alan ülkelerde Bitcoin madenciliği çok daha karlı bir durum haline geldi. Fakat Çin bu ülkelerden biri değil. Hala elektrik ücretlerinin çok yüksek fiyatlarda seyrettiği ülkede, madenciler haksız kazanç elde etmek için bir çok farklı yol denemeye devam ediyor.

Son Yazılar

Exit mobile version