Muhabbit

Mick Mulvaney Serbest Yatırım Fonu İşletmeye Başlıyor!

Eski Beyaz Saray yetkilisinden, serbest yatırım fonu hamlesi!

Mick Mulvaney

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde eski bir özel kalem müdürü olan Mick Mulvaney, bir serbest yatırım fonu yönetmeye başladı. Mulvaney, 2014’ten bu yana kripto para birimlerinin düzenlenmesine teşvik eden bir Bitcoin yanlısı bir yetkiliydi.

Exegis Capital isimli fon, S&P Global Market Intelligence ile yapılan bir podcast sırasında açıklandı. Mulvaney, eski Sterling Capital Management’in portföy yöneticisi Andrew Wessel ile işbirliği yapacak.

Mulvaney’in Bitcoin’in Yanında Durması Bir Şeyleri Değiştirir mi?

2014’te yapılan “Bitcoin Demo Day” konferansında Mick Mulvaney, hükümetin Bitcoin ile ilgili düzenlemelere zaman ayırması gerektiğini söylemişti.

Bitcoin’in bir ticaret aracı ve bir ödeme aracı olma potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Mulvaney, sözlerine şöyle devam etti:

Benim istediğim şey, hükümetin, Bitcoin’in potansiyelini kısıtlayacak şekilde erken karar almaması. Çünkü Bitcoin’i potansiyel bir ticaret aracı ve bir işlem aracı olarak görüyorum.

O zamandan beri Mulvaney, hükümeti kripto para piyasasını verimli bir şekilde düzenlemesi için sürekli bir biçimde teşvik etti. Mulvaney, başlangıçta Beyaz Saray genel müdürü olarak atandığında, kripto para sektörü, yöneticilere olumlu bir imaj veriyordu.

Mulvaney’in Bitcoin’e karşı hevesli duruşunun, kurduğu fonun kripto para piyasasına dahil olmasına yol açıp açmayacağı henüz belli değil.

Son haftalarda, Bitcoin piyasası kurumlar tarafından ilgi ile karşılanmakta. Son olarak, Fidelity Investments, bir Bitcoin fonu işletmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvuruda bulundu.

Fidelity Investments Başkanı Peter Jubber, minimum 100.000 $’lık yatırımı ile Bitcoin endeks ürünü için D Form’unu doldurdu.

Fon Yakın Vadede Kripto Para Birimlerine Giriş Yapmayacak

Yakın vadede Mulvaney, yönetim ile olan bağları sebebi ile Bitcoin ve kritpo para birimlerini aktif bir şekilde işine adapte etmeyecek.

Mulvaney’in artık Beyaz Saray ile bir ilişkisi kalmamış olsa da, kendisi hala bir elçi. Trump yönetiminin Bitcoin’e yönelik olumsuz tutumunu göz önüne aldığımızda, Exegis Capital’in kripto para birimlerine maruz kalma olasılığı, en azından öngörülebilir gelecekte düşük görünüyor.

Son Yazılar

Exit mobile version