Muhabbit

Microsoft Activision Blizzard’ı Satın Aldı!

Xbox kullanıcıları mutlu!

Microsoft

Microsoft muhabbit

Teknoloji devi Microsoft, oyun sektörü ve metaverse alanındaki varlığını büyütmek adına Activision Blizzard’ı satın aldı!

Bildiğiniz gibi Activision Blizzard, Call of Duty, Overwatch, World of Warcraft ve Hearthstone gibi üst düzey oyun serilerinin yaratıcısı konumunda. Bu anlaşma ile birlikte Activision Blizzard’ın oyunları, Xbox’ın 25 milyon aboneye sahip olan Game Pass hizmetine de eklenecek.

Microsoft, Activision Blizzard için Hisse Başına 95 $ Ödedi!

Salı günü yapılan açıklamada Microsoft, Activision Blizzard’ı hisse başına 95 $’lık ücret ile 68,7 milyar $’a satın aldığını duyurmuştu. 2023 yılında tamamlanacak olan anlaşma sayesinde Microsoft, üçüncü en büyük oyun geliştiricisi konumuna gelecek.

Microsoft, attıkları bu adımın kendilerine mobil, PC, konsol ve bulut oyunculuğu konusunda yarar sağlayacağını açıkladı. Bunun yanı sıra Microsoft, Activision Blizzard’ın bünyelerine katılmasıyla, metaverse alanında da yaptıkları çalışmalara katkı sağlayacağını belirtiyor.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Oyunlar, eğlence anlayışı bakımından dinamik ve heyecan verici bir kategori olarak öne çıkıyor. Ve bu kategori, metaverse platformlarının gelişimi için çok önemli bir rol teşkil ediyor.

Bobby Kotick, Anlaşma Tamamlanana Kadar Koltuğunda Kalacak!

Bu arada tartışmalı CEO Bobby Kotick’in, anlaşma tamamlanana kadar Activision Blizzard’ın başında kalacağı resmi olarak duyuruldu. Anlaşma tamamlandıktan sonra Activision Blizzard’ın tüm yönetimi, Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer tarafından işletilecek.

Bununla birlikte Phil Spencer, yapılan anlaşma neticesinde çok heyecanlı olduğunu dile getirdi ve şirketin gelişimini hızlı bir şekilde devam ettireceğini bildirdi:

Activision Blizzard’ın sahip olduğu ürünler, Cloud Gaming planlarımızı iyi yönde etkileyecek. Amacımız tüm dünyada insanların telefonlarından, tabletlerinden ve sahip olduğu diğer tüm internet erişimi olan cihazlardan Xbox topluluğuna katılmasını sağlamak.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz kasım ayında Microsoft CEO’su “Teams” uygulamasına “Dynamics 365 Connected Spaces” isimli bir güncelleme yaptıklarını duyurarak şirketin metaverse’e olan bakış açısını belli etmişti.

Görünüşe göre Microsoft’un metaverse alanındaki macerası bu güncelleme ile son bulmayacak.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version