Muhabbit

Microsoft Blockchain Servisini Kapatıyor!

Azure Blockchain kullanıcılarına kötü haber!

Microsoft

Microsoft, 10 Eylül tarihinde kurumsal Azure Blockchain Service‘i kapatacağını açıkladı! Microsoft bundan sonra yeni katılımcıları sistemine kabul etmeyecek.

Azure Blockchain kullanan büyük kurumsal müşteriler arasında, JP Morgan, GE Aviation, Singapore Airlines, Starbucks ve Xbox var.

Duyuru, Pazartesi günü Microsoft’un internet sitesinde düşük profilli bir şekilde yapıldı. Bu arada mevcut tüm müşteriler, alternatif hizmetlere geçmeleri gerektiği konusunda kesin olarak bilgilendirildi. Görünüşe göre eski Azure müşterileri, Consensys Quorum Blockchain Service’e göz kırpıyor.

Consensys’in kurucusu ve CEO’su Joseph Lubin, konu hakkında şunları söyledi:

Microsoft ile ilişkimizi genişletmek, kuruluşların ConsenSys Quorum ve Quorum müşteri desteğinden yararlanarak kullanıcılara zahmetsizce sunulabilen kurumsal düzeyde yönetilen bir blockchain hizmeti sunmasına yardımcı oluyor.

Servisin sonlandırılması, 12 Mayıs’ta Azure geliştiricisi Tom Kerkhove tarafından bir Twitter gönderisiyle daha fazla dikkat çekti.

Microsoft Azure Blockchain Nedir?

Microsoft’un Azure Blockchain’i tam altı yıldır hizmet veriyor. 2015’in sonlarında, ConsenSys ile ortaklaşa Ethereum üzerinde Sandbox tarzı bir hizmetten geliştirilen Azure’un amacı, “blockchain teknolojilerini ve katma değerli hizmetleri keşfetme” yeteneği sağlamaktı.

Hizmete yeni kullanıcıların kabul edilmeyeceği belirtilmesine rağmen, Microsoft yeni kullanıcıların ücretsiz kaydolmalarına olanak sağlayan Azure sayfasını henüz silmedi.

Microsoft, kripto para birimi ve blockchaine yönelik duruşuyla karışık mesajlar verirken, başkan Brad Smith bu yılın başlarında çokuluslu şirketin Bitcoin ile uğraşmakla hiç ilgilenmediğini söyledi. Bununla beraber, Mart ayı sonlarında şirket, müşterilerine Xbox Store’da satın alma işlemleri için Bitcoin kullanma isteklerini görmek amacıyla bir çevrimiçi anket yayınladı.

Azure, kullanıcılarına kapılarını kapatan ilk büyük kurumsal blockchain çözümlerinden biri oldu. Ancak IBM, ConsenSys, Hyperledger, Amazon ve Huawei’nin alternatif çözümleri, ticari blockchainlerin benimsenmesi konusunda yardımcı olacaktır.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version