Muhabbit

Microsoft Metaverse Evrenine Giriş Yapıyor!

“Dynamics 365 Connected Spaces” isimli yeni bir ürünün duyurusunu yapan şirket, metaverse evrenine giriş yapıyor.

Microsoft

Metaverse muhabbit

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Teams ve Xbox hizmetlerine yeni bir güncelleme getirdi!

Dynamics 365 Connected Spaces” isimli yeni bir ürünün duyurusunu yapan şirket, metaverse evrenine giriş yapıyor.

Mircosoft CEO’su Satya Nadella’dan edindiğimiz bilgilere göre Microsoft Ignite konferansında Teams and Spaces isimli ürünlerin metaverse evrenine nasıl uyumluluk sağlayacağı hakkında konuşuldu.

Satya Nadella, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Metaverse, sanal ortamdaki yaşantıyı gerçek dünyaya aktarmaya ve tam tersine olanak tanıyor. Dijital bir ortama insanlığı entegre etmek, görmek isteyeceğimiz bir deneyim.

“Mesh” isimli yeni Microsoft Teams güncellemesi, 2022 yılında çıkış yapacak ve herhangi bir şekilde özel ekipman gerektirmeden kullanıcılara sunulacak.

Mesh güncellemesi ile Teams üzerinde toplantılar, etkinlikler ve “sosyal ortamlar” gibi özel alanlar oluşturulabilecek.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Microsoft’un yeni ürünü Dynamics 365 Connected Spaces’in Aralık 2021’de lansmanı yapılacak. Bu ürün ile birlikte geliştiriciler, metaverse ile yapay zekayı birleştirebilecek.

Connected Spaces’ın genel müdürü Vishal Sood, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Mevcut teknolojik gücümüzden, büyük resmi tamamlamak için yardım alabiliriz. Biz, insanlara, mekanlara ve nesnelere yeni bir bakıç açısı kazandırmak istiyoruz.

Bloomberg TV ile bir söyleşi gerçekleştiren Nadella, Xbox’ın da metaverse evrenine geçiş yapması için çalışmalara başladıklarını belirtti:

Halo, Minecraft ve Flight Simulator bir Metaverse olarak öne çıkıyor. Bu iki boyutlu evreni, tamamen üç boyutlu bir evrene dönüştürmeyi planlıyoruz.

Microsoft metaverse planları hakkında konuşan tek büyük şirket değil.

Geçtiğimiz günlerde Nike, “çevrim içi sanal dünyalarda” kullanılması adına kendi sloganı için bir patent başvurusu yaptı. Ayrıca Nike, yeni iş alımlarında çalışanlarından metaverse hakkında bilgi sahibi olmasını da istiyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Facebook Inc, yeniden markalaşarak adını Meta olarak değiştirmişti. Ayrıca şirket “Reality Labs” isimli sanal gerçeklik donanım şirketini de başlatacağını duyurdu.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version