Muhabbit

MicroStrategy 500 milyon $’lık Bitcoin Aldı!

MicroStrategy durmuyor!

MicroStrategy

Microstrategy muhabbit

Geçtiğimiz günlerde borç tahvili satacağını açıklayan MicroStrategy, bu kararı ile beraber Bitcoin alımını tamamladığını açıkladı!

Geçtiğimiz ay yaşanan kripto para piyasasının düşmesinden bu yana, MicroStrategy elini boş tutmamış ve BTC satın almak istediklerini belirtmişti. Bu karar ile beraber şirket, tahvil satışı yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde satışı tamamlayan şirket, Bitcoin satın aldığını resmi olarak açıkladı.

An itibarıyla 91,579 adet BTC tutan şirket, ortalama 24,311 $‘dan BTC satın aldı. Belirtmek gerekirse, bu verilere yeni yapılan satın alım henüz eklenmedi.

%20’lik bir artış ile 584 $’dan işlem gören MicroStrategy hisseleri, bu haber ile yükseliş göstermeye başladı. Tahmin edebileceğiniz gibi MicroStrategy hisseleri, Bitcoin ile ciddi oranda korelasyon gösteriyor.

Kurumsal İlginin Başlangıcı

Bildiğiniz gibi MicroStrategy, kurumsal ilgiyi fitilleyen bir satın alım ile öne çıkan bir şirket haline geldi. Zamanında şirketin CEO’su, Bitcoin’in işe yaramaz bir ürün olduğunu ve günlerinin sayılı olduğunu belirten tweetler atıyordu. Fakat şimdi CEO Michael Saylor, tam anlamıyla bir Bitcoin maksimalisti oldu. Hatta kendisi 2021 Miami Bitcoin Konferansı’nda da baş aktörlerden biriydi.

Bununla beraber, BTC yatırımı hakkında olumlu düşüncelere sahip olan şirket, söylentilere göre 15 yıllık kazancının 5 katını, 1 sene içinde kazandı. Söylentinin bahsi geçtiği tarihlerde MicroStrategy, Bitcoin yatırımından tam 3,578,716,599 $’lık kâr elde etmişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version