Muhabbit

MicroStrategy Bitcoin Almaya Devam Ediyor!

MicroStrategy 50 milyon dolarlık daha Bitcoin aldı.

Kurumsal iş yazılımı şirketi MicroStrategy, kasasına daha fazla Bitcoin eklemeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 4 Aralık 2020 tarihinde yapılan bir başvuru formuna göre MicroStrategy’in Hazine Rezerv Politikasına uygun şekilde nakit olarak 50 milyon $ karşılığında yaklaşık 2.574 Bitcoin satın aldığı görülüyor.

Ortalama 19.427 $ fiyatla satın alınan yeni Bitcoinler ile şirketin toplam Bitcoin varlıkları 40.824 BTC’ye çıkmış oldu. Bu da toplam Bitcoin arzının yaklaşık % 0.2’sine denk geliyor.

Şirket bu hamle ile şu anda 475 milyon dolarlık nakit varlıklarını Bitcoin’e dönüştürmüş oldu ve Bitcoin tutan halka açık en büyük şirket konumuna geldi.

ABD Doları yerine Bitcoin tutmayı tercih eden CEO Michael Saylor, son satın alma işlemini Twitter’da duyurdu.

MicroStrategy’nin ilk satın alımından bu yana yükselen Bitcoin fiyatıyla birlikte, şirketin Bitcoin portföyü %60’tan fazla büyümüş oldu. Bugünün piyasa fiyatlarında, şirketin tüm satın alımlar için 475 milyon dolar harcamasına rağmen, MicroStrategy’nin Bitcoin kasasının toplam değeri 769.4 milyon dolar seviyesine ulaşmış görünüyor.

Hatırlanacağı üzere bu haftanın başlarında yapılan bir açıklama ile, kripto para borsası Coinbase, MicroStrategy’nin ilk Bitcoin yatırımına aracılık ettiğini doğrulamıştı.

Şirketin CEO’su Michael Saylor, yakın zaman önce vermiş olduğu bir röportajında, şirketin Bitcoin varlıklarını yakın zamanda herhangi bir zamanda azaltma olasılığın olmadığını da dile getirdi. Böyle bir hareketin “şirketin sermayesini düşürmek” anlamına geleceğini öne süren CEO, görünüşe göre sözlerini son 50 milyon dolarlık satın alma ile de desteklemiş oldu.

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version