Muhabbit

MicroStrategy, Çalışanlarına Bitcoin Emeklilik Planları Sunacak!

MicroStrategy, çalışanların emeklilik fonlarına Bitcoin ekleyebilmesi için Fidelity Investments ile birlikte çalışacak.

Capital

Bitcoin hayranı ve MicroStrategy CEO’su Michael Saylor bugün (26.04.2022), çalışanlarına Bitcoin ile emeklilik planları sunacağını açıkladı.

MicroStrategy çalışanları, CNBC ve Twitter’a yaptıkları açıklamada 401 (k) emeklilik planları dahilinde Bitcoin’e yatırım yapabileceklerini söylediler.

MicroStrategy, Emeklilik Fonları İçin Fidelity Investments ile Çalışacak

Haber, Amerika’nın en büyük 401 (k) tasarruf hesabı sağlayıcısı olan Fidelity Investments’ın, şirketler için Bitcoin’e erişim sağlayan Dijital Varlıklar Hesabını başlatmasıyla birlikte geldi.

MicroStrategy, çalışanların emeklilik fonlarına Bitcoin ekleyebilmesi için Fidelity Investments ile birlikte çalışacak. Ayrıca 401(k) hesabı, çalışanların maaşlarından emeklilik planına katkıda bulundukları miktardan vergi indirimi almalarını sağlayacak.

Michael Saylor, konuyla ilgili CNBC’ye yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Bitcoin dijital bir varlık ve bu onu bir emeklilik planı için mükemmel bir hale getiriyor.

Tahvillerden, hisse senetlerinden, ticari gayrimenkullerden ve altından daha az riskli ve Bitcoin bunun için oluşturuldu. Bence Fidelity bir soruna dikkat çekti.”

Ayrıca MicroStrategy çalışanlarının 401(k) hesaplarına Bitcoin eklenmesini kendilerinin talep ettiğini söyledi.

MicroStrategy Hakkında

MicroStrategy, şirketlere mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan bir teknoloji firmasıdır. Ayrıca, bilançosunda yaklaşık 5 milyar dolar değerinde Bitcoin tutuyor.

Michael Saylor, 2020 yılında bir boğa koşusunu körüklemeye yardımcı olan Bitcoin satın alma çılgınlığı başlattı. O dönem ABD dolarının değer kaybetmesi karşısında Bitcoin’in altından, hisse senetlerinden ve tahvillerden daha iyi bir yatırım olacağını söyledi.

Günümüzde ise Saylor, Bitcoin’in dijital bir varlık olduğunu ve önümüzdeki yıllarda daha büyük ölçüde takdir göreceğini söylüyor.

İlginizi Çekebilir: MicroStrategy Bitcoin Satıyor Olabilir Mi? Tüm İddialar!

Daha fazla Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version