Muhabbit

MicroStrategy Elindeki Bitcoin’leri Satabilir! 38 Bin’den Fazla!

Açıklama MicroStrategy’den Michael Saylor tarafından yapıldı.

microstrategy

Yüklü miktarda Bitcoin’i elinde bulunduran şirketlerin başında gelen MicroStrategy elindeki Bitcoin’leri (BTC) satacak mı?

Açıklama MicroStrategy’den Michael Saylor’dan geldi.

Yaptığı açıklamada Saylor, MicroStrategy’nin sahip olduğu 400 Milyon $’lık Bitcoin rezervleri her an satılabilir.

Geçtiğmiz gün Bloomberg’e verdiği demeçte Bitcoin rezervlerinden bahseden Saylor, Bitcoin tarafında volatilitenin yüksek olmasının satış yapmak için geçerli bir sebep olmadığını vurguladı.

Satıştan Çekinmeyiz

Fakat herhangi bir strateji değişikliği ortaya konduğunda yüklü satışlardan çekinmeyeceklerinin altını çizen Saylor, 38,250 adet BTC’yi daha verimli, alternatif bir varlık buldukları anda hızla satabileceklerini belirtti.

Uzun süreli farklı cüzdanlar üzerinden işlem gerçekleştirerek bugüne kadar toplamda 38,250 adet BTC’yi alan MicroStrategy, en yüklü Bitcoin tutan şirketler arasında bulunuyor.

Bir Günde Satarız

“Gerekli görüldüğü takdirde bir günde satarız.” diyor Saylor. hızlı satış ile birlikte 200 Milyon $’lık bir kayıp oluşsa bile bunu önemsemeyeceklerini belirten Saylor, açıklamalarıyla tam anlamıyla gündeme oturmuş durumda.

An itibarıyla böyle bir düşünceleri olmadığını da vurgulayan MicroStrategy, Bitcoin tutmanın nakit para tutmaktan daha güvenilir olduğunu düşünüyor.

Ağustos’ta 21 Bin’den Fazla Topladı

11 Ağustos tarihinde yaptığı açıkalama ile birlikte 21,454 adet BTC’i bulunduğunu açıklayan MicroStrategy, Bitcoin’i an itibarıyla öncelikli rezervi olarak tanımlıyor. Bu miktar da yaklaşık 250 Milyon $’a tekabül etmekte.

Devam eden süreçte 16,796 adet BTC’yi daha portföyüne ekleyen şirketin oldukça yüksek miktarda Bitcoin rezervi bulunmakta. Bu alım da yaklaşık 175 Milyon $’a tekabül etmekte.

Toplam Bitcoin Miktarı 400 Milyon $’dan Fazla

Şirketin elinde bulunan Bitcoin miktarını toplam değeri 400 Milyon $’ı aşarken yaşanan son yüzde 6’lık düşüş, son altı hafta içinde yüzde 3.2’lik bir kayıp oluşturmuş görünüyor.

Ropörtajın sonunda Bitcoin tutmanın nakit para tutmaktan daha az riskli olduğunu altını tekrar çizen Saylor, önümüzdeki 6 aylık süreçte daha çok şirketin Bitcoin alımına yöneleceğini belirtti.

MicroStrategy tarafından verilecek ani bir satış kararı sizce Bitcoin’i nasıl etkileceyektir?

Son Yazılar

Exit mobile version