Muhabbit

MicroStrategy Hisseleri Gün Geçtikçe Düşüyor!

MicroStrategy hisseleri zor zamanlar geçiriyor.

MicroStrategy

Bitcoin fiyatının düzeltmelere maruz kalması sadece küçük yatırımcılara değil, MicroStrategy gibi büyük yatırımcılara da zarar veriyor.

5 Mart’ta edindiğimiz verilere göre, 91.000’in üzerinde BTC’ye sahip olan MicroStrategy’nin, hisse senedi fiyatları 3 hafta içinde %50 düşüş göstermiş.

Şirketin, rezervlerine 10 milyon $’lık BTC eklediğini doğruladığı gün, MicroStrategy hisseleri 628 $’a kadar gerileyerek Mart ayının en düşük seviyesini gördü. Şubat ayında zirvede olan MSTR, 1.300 $’ın biraz üzerinde işlem görüyordu.

Bu arada iki varlığın volatilesi, çok ciddi oranda korelasyon gösteriyor. Aşağıda görebileceğiniz grafikte, BTC ve MSTR’nin fiyat benzerliğine göz atabilirsiniz.

$MSTR ile BTC / USD Fiyat Grafiği

Şirket geçen yıl Ağustos ayında Bitcoin satın almaya başladığından beri Bitcoin, MSTR’nin üzerindeki itici güç olmaya devam ediyor. Şirket Bitcoin almadan önce, MSTR’nin hisse fiyatı 100 $’ın biraz üzerindeydi.

Tahvil Faizinin Yükselmesi Bitcoin’e Zarar Verebilir

Ünlü kripto türev borsası BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes için merkez bankası politikası, bazı durumlarda sermayenin kripto para birimininden tamamen çıkmasına neden olabilir.

Bu düşüncenin en büyük nedeni, ABD Merkez Bankasının faiz oranlarını artıracağını açıklamasıydı.

Arthur Hayes, konu hakkında şunları dedi:

İtibari paralar, devlet tahvillerinde şirketlere ciddi bir getiri sağlayabilir duruma gelirse, birçok kişi Bitcoin ve kripto yatırımlarını durdurabilir.

Bu durumun gerçekleşmesi, Bitcoin ve diğer kripto paraları daha bağımlı ve hassas bir hale getirebilir. Hayes’in düşüncelerine göre kripto para piyasası büyük oyunculara muhtaç.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version