Muhabbit

Migros Meyve Sebze Takibini Blockchain İle Sağlıyor! Migros Blockchain

Migros taze meyve-sebze ürünlerinin müşteriyle buluşana kadar olan yolculuğunu müşterileri tarafından takip edilebilir hale getirdi.

migros

Market devi Migros, 750 çeşit ürünü blockchain teknolojisi ile buluşturdu.

Migros taze meyve-sebze ürünlerinin müşteriyle buluşana kadar olan yolculuğunu müşterileri tarafından takip edilebilir hale getirdi.

Tarladan mağazaya ulaşana kadar geçen sürecin takibini sağlayan ve verileri müşterileri ile paylaşan Migros bu noktada bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Birnoktabir’in haberine göre Migros blockchain teknolojisini takibi en önemli ürün kategorisinde başlatarak, ürünleri blockchain üzerine tanımladı.

Migros ve Obase işbirliği ile ortaya çıkan yeni çözüm ile birlikte ürünlerin hal kayıt sistemi üzerindeki hareket bilgileri ve kalite kontrol kayıtları değiştirilemez bir şekilde müşterilerle paylaşılmaya başladı.

Market devi bu adımı ile birlikte müşteri bacağındaki güvenilirliği en üst seviyeye taşımayı amaçlıyor. Konu ile ilgili açıklama Migros CIO’su Kerim Tatlıcı’dan geldi:

Büyük verinin etkin kullanımı, yapay zeka ve görüntü işleme tabanlı teknolojiler geliştirmek yanında bir diğer önemli konu da blockchain teknolojisini kullanabilmek. Merkezi olmayan yapısı sayesinde güveni tam merkezine alan bu teknolojiyi; ilk olarak güvenin en öne çıktığı kategori olan taze meyve sebze grubumuzda deneyimledik. Şu anda satınalma işlemi ile kaydetmeye başladığımız ürün hareketleri yakın gelecekte; ürünlerin tedarikçilerimizde izlediği yolculuğu da kapsayarak genişleyecektir.

Kerim Tatlıcı

Altyapı çalışmalarına 2019 yılında başlanan projenin adı ise Blockchain ile Meyve Sebze Şeffaflık Projesi. Bu ay itibarıyla Migros Mobil uygulamasında yer alması beklenen adım, Migros Blockchain olarak isimlendirilecek.

Migros’un blockchain adımını nasıl değerlendirirsiniz?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version