Muhabbit

Milyarder Bill Ackman, Web3 Girişimlerini Destekleyen İlk Fonun Kurucusu Oldu!

Bill Ackman önderliğindeki Op Ventures hangi sektöre yatırım yapıyor?

Bill Ackman yatırımlarıyla; GameFi, metaverse, sosyal medya ve merkeziyetsiz finans gibi Web3 girişimlerini erkenden desteklemeye devam ediyor.

Ackman’ın OP Ventures Fon 1 adıyla duyurduğu, Web3’ü desteklemek adına kurulan fon sistemi, 07.03.2022 tarihinde yaptığı finansman turunda, toplanan fonu açıkladı.

Yapılan açıklamada yaklaşık 50 milyon dolar değerinde fon toplandığı bildirildi.

Fon destekçileri arasında bulunan isimler şunlar:

Web3 uygulamaları Andreessen Horowitz gibi büyük risk sermayesi şirketlerinin ilgisini çekse de Jack Dorsey gibi bazı yüksek nüfusa sahip teknoloji liderlerinin eleştirileriyle karşı karşıya kaldı.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Ackman: Yatırımlar yön değiştirdi

Yatırımlar 2021 ile beraber yön değiştirmeye başladı. Klasik yatırım alanlarından ziyade blok zinciri temelli yatırımlar daha çok rağbet görmeye başladı.

Şubat ayında Pershing Square’in Ackman’ı, New York yetkililerini eyalette kripto para inovasyonunu kolaylaştırmaya çağırmıştı.

Brevan Howard Varlık Yönetimi şirketinin kurucu ortağı Howard ise NFT’lerin eyalette kullanılabilecek alanlarını araştırıyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

OP Ventures kripto para fonu toplama 2021 yılında başladı. Sınır ötesi bir yatırım olan bu fon ABD ve Asya arasında bir bağlantı oldu. Fon ile şu ana kadar 10’dan fazla Web3 projesi desteklendi. Bunların arasında kripto para oyun projesi olan Merit Circle ve Aurory de bulunuyor.

OP Ventures, eski Morgan Stanley analisti ve Asya merkezli kripto para borsası Huobi’nin Strateji Direktörü David Gan tarafından yönetiliyor. Ayrıca şirket başlangıçta Huobi, Galaxy’s Vision Hill ve Digital Currency Group gibi yatırımcılardan 25 milyon dolarlık fon topladı.

Op Ventures Hakkında

Op, yeni dijital varlık ekonomisinde gelişim aşamasındaki projeleri destekleyen bir risk sermayesi firmasıdır.

Şirket, 2021 Haziran ayında kurulmuştur. DeFi, Metaverse, GameFi ve DAO gibi Web 3.0 erken aşama projelerini desteklemektedir.

Destek için toplanan fon; Huobi, Bybit, Galaxy Vision Hill ve Digital Currency Group gibi büyük şirketler tarafından sağlanıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version