Muhabbit

Milyarder Ray Dalio Bitcoin Hakkında Konuştu!

Milyarder Ray Dalio, portföyünde az miktarda BTC ve ETH bulundurduğunu söyledi.

Bitcoin hakkında konuştu

Bitcoin hakkında konuştu

Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio, 1 Ocak 2022’de bir “podcast”e konuk oldu. Dalio katıldığı programda hükümetlerin kripto paralara olan yaklaşımlarından bahsetti.

BTC’nin en büyük sorununun düzenleyiciler olduğunu söyleyen Dalio, sözlerine şöyle devam etti:

Hükümet açısından bakarsak; alternatif para birimleri, itibari para birimler için tehdittir.

Bitcoin, başarılı olmaya devam etse bile gelecek olan regülasyonların BTC’ye zarar vereceğini düşünen Dalio, portföyünde bazı kripto para birimlerine yer verdiğini de söyledi. BTC ve ETH satın alan Dalio şunları söyledi:

Ben bir yatırımcıyım. Portföyümü çeşitlendirmek zorundayım.

Dalio, yatırımcılar için portföylerinin %1 veya %2’sini BTC için ayırabileceklerini söyleyen Bill Miller ile aynı fikirde olduğunu söyledi. Bununla birlikte hükümetlerin BTC’yi yasaklayabileceğini düşünen Dalio, sözlerine şunları ekledi:

Bu konseptin 10, 11 yıl önce programlanmış olması ve bu zamana kadar buralara gelmesi gerçekten çok etkileyici!

Bitcoin’in dünyanın ”yeni altını olacağını” söyleyen zengin iş adamlarına katılmadığını belirten Dalio, BTC fiyatının 1 milyon dolara ulaşabileceğine de inanmıyor.

Buna karşılık, Microstrategy CEO’su Michael Saylor ise defalarca BTC’nin yeni altın olacağını söyledi. Bitcoin maksimalisti, neredeyse her düşüşte BTC satın almaya devam ediyor. Bununla birlikte Saylor, BTC fiyatının 6 milyon dolara ulaşmasını bekliyor.

Geçen yıl eylül ayında Ray Dalio, BTC başarılı olmaya devam ederse hükümetlere bağlı düzenleyiciler tarafından yasaklanabileceğini söylemişti. Dalio, düzenleyici kurumların kripto para birimlerine yüksek vergiler uygulayabileceğini de belirtti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version