Muhabbit

Milyarder Ray Dalio: Nakit Para Yerine Kripto Paralara Yönelin!

Nakit paranın çok değersiz olduğunu belirten milyarder, artan enflasyonun para kullanım alanını her geçen gün azalttığını dile getirdi.

Ray Dalio Bitcoin Muhabbit

Ray Dalio Bitcoin Muhabbit

Dünyanın en büyük hedge fonu olan Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio, kripto para birimleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Halihazırda portföyde bulunan nakit paranın çok değersiz olduğunu belirten milyarder, artan enflasyonun para kullanım alanını her geçen gün azalttığını dile getirdi.

Yakın zaman önce Yahoo Finance ile çevrim içi olarak yapılan bir röportajda konuşan Dalio, nakit paranın değer kaybettiği bu ortamda, kripto para biriminin önemli bir alternatif olarak kullanılabileceğini belirtti. Dalio aynı zamanda savunucusu olduğu Bitcoin’e de atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Son 10 yıldır kullanımda olan kripto paraların hala ayakta kalması çok etkileyici. Önemli derecede benimsenme oranı olan bu sektör var olmaya devam edecek.”

Enflasyon konusunda da açıklama yapan Dalio, bu konuda çok endişeli olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyon konusunda ciddi anlamda endişeliyim. Çünkü kontrol altına alınması gereken bir olay ve gün geçtikçe artmaya devam ediyor.”

Nakit Para Çöp Olacak

Nakit parayı çöp olarak nitelendiren milyarder, çoğu yatırımcının en güvenli yatırım aracı olarak gördüğü nakit paranın, aslında en kötü yatırım olduğunu söyledi. Ayrıca yatırımcıların nakitte kalmaya devam ettikçe enflasyona karşı %4 veya %5 oranında değer kaybı yaşayacaklarını da dile getirdi.

“Size en büyük tavsiyem, ne kadar dolarınız olduğuna göre, getirileriniz veya varlıklarınız hakkında hiçbir şeyi nominal olarak yargılamayın. Portföyünüzü, enflasyona göre düzeltilmiş dolar cinsinden değerlendirin.”

Tüm bu açıklamalardan sonra Dalio, Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmeye yardımcı olabileceğini belirtiyor. Bu nedenle de yatırımcıların çeşitlendirilmiş varlık portföyünde mutlaka kripto para birimlerine yer vermesi gerektiğini söylüyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version