Muhabbit

Milyarder Yatırımcı, Bitcoin Rallisini Ruslara Bağladı!

Milyarder yatırımcı, Bitcoin’in rallisinin ardındaki sebebin Rus vatandaşların varlıklarını korumak için Bitcoin’e yönelmesi olduğunu söyledi.

Mark Mobius- Bitcoin-Rusya

Mark Mobius- Bitcoin-Rusya

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş devam ederken, tüm dünyada Rusya’ya karşı farklı yaptırımlar uygulanmakta. Ekonomik, sosyal ve teknolojik bu yaptırımların Rusya vatandaşlarına oldukça zarar verdiği konuşulmakta.

Bununla birlikte Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasasında yaşanan yükseliş tüm dünyanın ilgisini çekti. Kaos sevgisini 2020 yılı başlarında Amerika ve İran arasındaki olaylar ile de gösteren Bitcoin, bir kez daha kaosun içerisinde adından söz ettirdi.

Bitcoin BTC fiyat grafiği, 5 günlük.

Savaş söylentileri ile bir düşüş yaşayan Bitcoin 5 günlük bir süre içerisinde 34 bin dolar seviyesinden 44 bin dolar seviyesine yükseldi. Bir günde yaklaşık %15’lik bir fiyat artışı yaşayan Bitcoin’in rallisinin arkasındaki neden ne olabilir?

Bitcoin Rallisinin Arkasındaki Sebep Ruslar!

Bitcoin rallisinin sebepleri ve Rusya-Ukrayna savaşı çeşitli mecralarda konuşulmaya devam ediyor. Bugün (1 Mart 2022) Cnbc’nin Capital Connection isimli programına katılan tecrübeli yatırımcı, milyarder Mark Mobius da bu konuşmalara katıldı.

Tecrübeli yatırımcı Mark Mobius, Bitcoin’in rallisinin ardında yatan sebebin Rus vatandaşların varlıklarını korumak için Bitcoin’e yönelmesi olduğunu ifade etti. Kendisinin şu anda Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerine herhangi bir yatırımı olmadığını dile getiren Mobius, “Rus olsaydım şu an ben de Bitcoin alırdım!” diye ekledi.

Mobius Capital Partners’ın kurucu ortağı Mobius, “Bitcoin’in şu anda yükselmesinin nedeninin bu olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Rusların paralarını ve varlıklarını “dışarı çıkarmanın” bir yolu var.” dedi.

Mobius, Bitcoin olmasaydı, Rusların para transfer etmek için tüm yollarının kapanmasıyla, oldukça sıkıntı çekebileceklerine dikkat çekti.

Geçtiğimiz Perşembe günü (24 Şubat 2022) Rusya Ukrayna savaşı başladığından beri, kripto veri şirketi Kaiko’ya göre, merkezi kripto para borsalarında hem Rus rublesi hem de Ukrayna Grivnası ile yapılan işlemler rekor kırdı.

Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş ile alakalı haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version