Muhabbit

Mısır Ulusal Bankası (NBE) RippleNet’e Katıldı

Yapılan açıklamaya göre Mısır Merkez Bankası, transferler için yeni ödeme kanalları oluşturulması adına Ripple ile anlaşma imzalamış durumda.

Mısır Ulusal Bankası (NBE), RippleNet’e katıldı. Bu ortaklık ile birlikte bir başka finans kurumu daha blockchain tabanlı ödeme şirketi Ripple ile ortaklık kurmuş oldu. Açıklamaya göre Mısır Merkez Bankası, transferler için yeni ödeme kanalları oluşturulması adına Ripple ile anlaşma imzalamış durumda. Blockchain sektörüne Mısır’dan ilk katılımı yapan banka, ülkedeki diğer bankalar için de örnek teşkil edebilir.

Para Transferleri

Dünya çapında incelendiğinde ödemeler toplamda, 600 milyar dolara bir hacime sahip. Dünya Bankası’ndan gelen verilere göre, küresel para transferi büyük çapta, göçmenlerin ailelerine ve arkadaşlarına gönderdikleri paralar sayesinde büyüyor ve büyümeye devam edecek. 2020 yılında bu rakamın 597 milyar dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor. Yapılan analizlere göre Çin, Meksika ve Filipinler’den sonra Mısır, dünyanın en çok uluslararası para transferi alan ülkesi konumunda. 2020 yılında ise bu transferlerin 26.4 milyar dolar seviyelerine çıkacağı tahmin ediliyor. Merkez Bankası; 300’den fazla kuruluş ve bankayı içeren RippleNet’e katılarak, yeni pazarlara erişmeyi ve körfez bölgesiyle para transferi ilişkilerini büyütmeyi hedefliyor. Merkez Bankası Başkanı Dalia El-Baz, RippleNet’in katlanarak büyüdüğünü, böylece likiditenin iyice atacağını belirtti.

Daha hızlı ve daha verimli sınır ötesi ödeme mekanizmalarına sahip olacağız.

Bu sayede Merkez Bankası kullanıcı tabanının da genişleyeceğini sözlerine ekleyen El-Baz, aynı zamanda kullanıcılarına yüksek güvenlikli blockchain ağını tam anlamıyla kullanabilmeyi vaat edebileceklerini umuyor.

Bir çok banka ve finansal kuruluş, RippleNet’i ödemeleri için kullanmakta. 2020’nin ilk günlerinde Tayland’ın köklü bankası Siam Commercial Bank, Ripple ile düşük maliyetli sınır ötesi ödemeler sağlayacak ve RippleNet ile desteklenecek bir mobil uygulama oluşturma amacıyla anlaştığını duyurmuştu. Ülkemizde de Akbank, Ripple ile ödeme hizmeti sunmakta. Akbank üzerinden Ripple ile İngiltere bankası Santander’e para gönderilebilmekte.

Son Yazılar

Exit mobile version