Muhabbit

MMA Sporcusu Kevin Lee, Bitcoin için Dövüşecek!

Ünlü dövüşçü Kevin Lee, yeni katılacağı Eagle FC müsabakaları için ödemesini Bitcoin olarak alacak. Dövüş sporlarında bu bir ilk oluyor.

Eagle Fight Championship

Kevin Lee Bitcoin Ödemesi Alıyor

Karma dövüş sporcusu Kevin Lee, Eagle FC müsabakalarında yer alacak. Rusya merkezli bu şampiyonada yer almasının en büyük sebebi ise, kendisine Bitcoin ile ödeme yapılacak olması.

MMA News haberine göre Eagle Fighting Championship (Kartal Dövüşü Şampiyonası), Kevin Lee ile 4 maçlık bir kontrat imzaladı. Kevin Lee bilindiği gibi 2017’den beri kripto para ekosisteminin içinde ve bir HODL‘cu olarak tanınıyor.

İlginizi çekebilir: Blockchain Sözlüğü: Bilinmesi Gereken Kavramlar

Bitcoin ile Ödeme Alan İlk MMA Sporcusu

Ünlü sporcunun Bitcoin ile duygusal bir bağı da var çünkü bir keresinde diz ameliyatı masraflarını elindeki Bitcoin’ler sayesinde yaptırdığını söylüyor:

Tony ile yaptığım maçtan sonra, 2017’den beri Bitcoin’e yatırım yapmaya devam ediyorum. Açıkçası Bitcoin benim hayatımı kurtardı. Para konusunda sıkıntı yaşıyordum ve diz ameliyatımı yaptırmam gerekiyordu. Bir yerlerde alıp unuttuğum Bitcoin aklıma geldi ve bu bana çok yardımcı oldu.

Kevin Lee, bir MMA dövüşçüsü olarak Bitcoin’i ödeme olarak kabul eden ilk sporcu oldu. Blockchain teknolojisine hayranlık duyan sporcu bakın neler söylüyor:

Derinden inanıyorum ki Bitcoin ve kripto paralar geleceğin parlayan yıldızı olacak. MMA ödemelerini Bitcoin olarak kabul eden ilk sporcu olacaktım ve bu karar bana çok çekici geldi.

Ödeme Ne Kadar Olacak?

Eagle FC müsabakalarında ödeme tutarları henüz tam olarak belirlenmedi. Ancak biliniyor ki Lee en son çıktığı karşılaşmadan 280 bin dolar ödeme almıştı. Kevin Lee yaptığı röportajda ise bu seferki ödemelerin müsabaka başına daha fazla olacağını ve yaklaşık 5,86 BTC ödeme alacağını tahmin ettiğini söylüyor.

En önemli dövüş organizasyonu UFC‘nin de kripto para ekosistemi ile partnerlik araştırmaları yaptığı biliniyor. UFC, Crypto.com ile önümüzdeki 10 yıl için 175 milyon dolarlık bir antlaşma imzaladı. Antlaşma konusu ise UFC temalı NFT’lerin yatırımcılara sunulması.

Konu ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ek olarak UFC’nin, Chiliz ile de fan tokenlar hakkında partnerlik kurduğu biliniyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version