Muhabbit

MoneyGram Stellar ve USDC İle Çalışacak!

Geçtiğimiz dönemde Ripple partnerliği ile tanınan MoneyGram, uluslararası ödeme kuruluşu olarak öne çıkıyor.

usdc stellar moneygram

usdc stellar moneygram

MoneyGram, Stellar ve USDC ile çalışacak. Geçtiğimiz dönemde Ripple partnerliği ile tanınan MoneyGram, uluslararası ödeme kuruluşu olarak öne çıkıyor. Sınır ötesi ödemeler için tercih edilen popüler kuruluşlardan biri olarak öne çıkan MoneyGram, yeni partnerliğini açıkladı.

Stellar’ın (XLM) blockchain çözümleri aracılığıyla USDC transferlerini kullanmayı planlayan şirket, bu sayede anlık para transferleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Dördüncü çeyrekte pilot uygulama ile başlanacak olan transferlerin, 2022 yılı itibarıyla 150 Milyon MoneyGram kullanıcısına açılması planlanıyor.

Konu ile ilgili olarak Stellar Vakfı CEO’su Denelle Dixon’un açıklamaları şu şekilde:

MoneyGram ile çalışmak bizim için önemli bir itibari para birimi kapısı yaratacak. Ek olarak kripto paraların MoneyGram’ın geniş müşteri portföyüne ulaşması, yeni ödeme sistemlerinin adaptasyonu için oldukça önemli bir adım.

Ripple Anlaşmasından Farklı

MoneyGram’ın CEO’su Alex Holmes tarafından yapılan açıklamada Stellar ile yapılan anlaşmanın, Ripple ile geçmişte yapılan anlaşmadan ne kadar farklı olduğunun altı çiziliyor. Ripple anlaşmasında ODL (On Demand Liquidty) sisteminin kullanıldığı ve XRP transferinin iki farklı bölgedeki hizmet sağlayıcı arasında transferinin gerçekleştirildikten sonra yeniden itibari para birimlerine çevirilmesi gerekliliği bulunuyordu.

Stellar ile gerçekleşen anlaşmada direkt olarak 1:1 oranında desteklenen USDC’nin kullanılması ilgili dönüşüm gerekliliğini ortadan kaldırıyor.

MoneyGram tarafından atılan yeni adımı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version